Kristijan Borha (©Reuters)
Kristijan Borha (©Reuters)

Usijani Borha ne zna da stane, Emelek napravio čudo i slavio u petom minutu nadoknade (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 04:12

Problem za LDU Kito koji je doživeo poraz od Emeleka u borbi za vrh tabele

LDU Kito ostaje na prvom mestu prvenstva Ekvadora, ali će nakon poraza u derbiju vrha tabele šampionska trka tokom nastavka sezone biti jako neizvesna! Emelek je slavio na gostovanju u Kitu sa 2:1 (0:1) iako je domaći LDU prvi poveo i držao vođstvo sve do 78. minuta, kada je sve počelo da se okreće, da bi potpuni šok usledio u petom minutu nadoknade...

Derbi Ekvadora apsolutno je ispunio sva očekivanja! Osim dobrog fudbala bilo je i usijanih glava na terenu, pa je tako vezista Emeleka Brajan Karabali potpuno neshvatljivo zaradio dva žuta kartona za šest minuta i već pre isteka pola časa igre gosti su ostali s desetoricom igrača. Doduše, LDU je poravnao stanje na terenu u prvoj polovini drugog dela pošto je Hoze Kinteros napravio nešto slično i dobio isključenje u razmaku od devet minuta u odnosu na prvu opomenu! I taj momenat je izgleda savršeno odgovarao Emeleku koji je u nastavku utakmice dominirao i potpuno okrenuo rezultat.

Izabrane vesti

Strašnu golgetersku seriju nastavio je Kristijan Borha koji prosto ne zna da stane. Njegovim sedmim pogotkom u poslednjih pet utakmica nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde potvrdio formu života sa 32 pune godine, ali ni njegova usijana noga nije pomogla LDU da prebrodi najteži meč u ovom periodu.

Upravo je kolumbijski golgeter otvorio seriju golova u trećem minutu nadoknade prvog dela posle asistencije Kristijana Kruza, ali je LDU posle stao. Činilo se da će LDU imati lak posao posle Borhinog gola s obzirom na Karabalijev kiks u ranoj fazi, ali baš su sve neprijatno iznenadili domaći fudbaleri...

Od Kinterosovog isključenja Emelek je krenuo na sve ili ništa i to se ubrzo isplatilo! Tražili su gosti svog heroja i pronašli ga u liku Urugvajca Sebastijana Rodrigeza! Prvo je zatresao mrežu u 77. minutu, da bi onda baš njegovo dodavanje za Hozea Sebaljosa duboko u nadoknadi šokirao LDU koji je bukvalno u poslednjim sekundama utakmice ostao bez tog jednog boda!

LDU i dalje ostaje na vrhu sa 16 bodova, jednim više od Emeleka i Gvajakila, s tim da je tim iz Kita pretrpeo prvi ligaški poraz posle pet utakmica i tri uzastopne pobede.



tagovi

Kristijan BorhaLDU KitoEkvador

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara