Liel Abada i Kalvin Bazi (©Reuters)
Liel Abada i Kalvin Bazi (©Reuters)

Uskršnja repriza Old Firma: Osokoljeni Seltik i umorni Rendžers za finale Kupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 11:52

Kelti i Policajci ponovo u klinču

Dve nedelje posle prvenstvenog pred nama je još jedan Old Firm. Ovog puta u polufinalu škotskog FA kupa, i to na gregorijanski Uskrs...

Taj prethodni dvoboj mrskih rivala pripao je Seltiku, iako je Rendžers poveo već u 2. minutu preko nekadašnje zvezde Arsenala i Juventusa Arona Remzija. Međutim, Kelti su preokrenuli već do poluvremena, ućutkali krcati Ajbroks i povećali prednost nad ljutim protivnikom na šest bodova koja je u Premijeršipu praktično nedostižna.

Izabrane vesti

Nije teško zaključiti da je psihološka prednost na strani izabranika australijskog stručnjaka Angelosa Postekoglua. Bivši selektor Sokerusa izgubio je prvi duel sa Džersima prošlog avgusta, ali tada je na protivničkoj klupi bio Stiven Džerard pod čijim je vođstvom najtrofejniji evropski klub povratio primat u lokalnim okvirima.

15.00: (2,00) Seltik (3,60) Rendžers (4,00)

No, po odlasku legendarnog kapitena Liverpula u Aston Vilu kola su krenula nizbrdo, a Postekoglu je u oba naredna ogleda nadmudrio Džerardovog naslednika Đovanija van Bronkhorsta. Istina, Rendžers je pre 14 dana mogao da izvuče i bolji rezultat, ali što dekoncentracija njegovih napadača, što Seltikova vrhunska defanzivna partija učinili su da ne bude tako.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Holandski stručnjak je pod ogromnim pritiskom i videćemo kako će se snaći, tim pre što mu je ekipa umorna od revanša sa Bragom u četvrtfinalu Lige Evrope. Policajci su eliminisali portugalskog predstavnika tek posle produžetaka i izborili mesto u polufinalu, što je rezultat za ponos.

Rendžersu ni kadrovska situacija ne ide naruku. To se pre svega odnosi na izostanak najboljeg strelca, Kolumbijca Alfreda Morelosa koji će zbog operacije zadnje lože propustiti ostatak sezone. S druge strane, Seltik je jači za oporavljenog japanskog napadača Kjoga Furuhašija, autora 11 golova (tri u Liga kupu), pa kad se sve sagleda zeleno-beli su bliži finalu...

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

ŠKOTSKA, KUP - POLUFINALE

Subota

Harts - Hibernijan 2:1 (2:1)

/Sims 16, Kingsli 21 - Kaden 22/

Nedelja

15.00: (2,00) Seltik (3,60) Rendžers (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FA kup ŠkotskeOld FirmSeltikGlazgov RendžersRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara