Petanja slavi gol (©Reuters)
Petanja slavi gol (©Reuters)

Ustala Boginja i razlupala Friuli – šestica sa Gasperinijem kao “dobar dan”! Akrobata Petanja podigao Napoli (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.01.22. | 18:30

Dvostruki strelac Murijel, pratili ga Malinovski, Pašalić, Mele i Pesina, ekipa Lučana Spaletija ne odustaje od borbe za titulu uprkos svim izostancima

Dobra igra protiv Juventusa u Torinu dala je krila fudbalerima Napolija da se izdignu iznad nepovoljne zdravstvene situacije i zabeleže pobedu kojom ostaju u krugu ozbiljnih kandidata za titulu.

Tim iz Kampanje je od tog gostovanja Juventusu izgubio još i Pjotra Zjelinskog zbog virusa korona, tako da su zbog ove zdravstvene pošasti van stroja Viktor Osimen, Irving Lozano, Aleks Meret i Mario Rui, dok se Fabijan Ruiz vratio u sastav i malo smanjio teret sa ostatka ekipe. Baš kao i Lučano Spaleti koji je takođe dobio negativan nalaz. Na sve udarce zbog korone situacija u Napoliju bila je još nepovoljnija jer su još Kalidu Kulibali, Andre Angisa i Adam Unas van tima zbog Kupa afričkih nacija.

Izabrane vesti

Morao je Spaleti da tumba sastav, pa su tako Elmas, Mertens i novo pojačanje Toronta Insinje bili podrška Petanji u napadu. Petanja je povratak u startnu postavu proslavio lepim golom, jedinim u pobedi nad Sampdorijom (1:0). Nije Napoliju ni bilo potrebno više od toga, ni igra nije bila naročito dobra što je i logično u jeku svih dešavanja, Spaleti i njegovi fudbaleri mogu da budu zadovoljni prvim trijumfom u 2022. godini. Pogotovo jer su Sampdoriju gurnuli dublje u blato i ka zoni ispadanja.

Samp je znao za bolje dane. Šokantni poraz od Kaljarija na svom terenu još je skuplje koštao zbog direktnog crvenog kartona Antonija Kandreve u finišu susreta, dok su Mikel Damsgard, Maja Jošida, Valerio Vere i Omaj Koli takođe bili van akcije. Napoli je konačno uspeo da zaustavi svog nekadašnjeg igrača Manola Gabijadinija, koji je meč dočekao u fantastičnoj atmosferi, pošto je bio strelac u svakom od prethodnih šest ligaških nastupa.

Senku na pobedu bacila je povreda Lorenca Insinjea koji je van terena morao već posle pola časa igre, zbog čega ga je odmenio Mateo Politano.

Kada već pričamo o korona krizi u Napoliju, šta će tek reći u Udinezeu koji zbog istih problema nije na raspolaganju imao čak 12 igrača! I to su petorica otpala u noći pre dolaska Atalante koja je posle teškog poraza od Rome i neočekivanog remija bez golova sa Đenovom bila spremna da iskali bes. I upravo je to učinila! Kakav način da se otvori 2022. godina – u mreži Udinezea lopta je završila šest puta, za ukupnih 6:2 (3:0) u jako uzbudljivom meču.

Podsetimo, Udineze je morao da otkaže utakmicu sa Fjorentinom u četvrtak zbog povećanog broja zaraženih slučajeva, posle čega je Lega Kalčo ubrzo izdala saopštenje u kojem se navodi da klub mora da igra utakmice dokle god ima bar 13 zdravih igrača na raspolaganju i bar jednog golmana starijih od 2003. godišta. Udineze je morao da prihvati ovakve prohteve i na kraju pretrpeo ozbiljan debakl.

Luis Murijel bio je dvostruki strelac u pobedi Boginje, pratili su ga još Mario Pašalić, Ruslan Malinovski, Joakim Mele i Mateo Pesina. Tri gola, dva u mreži domaćina, pala su u periodu od 88. do drugog minuta nadoknade...

Atalanta kod Đan Pjera Gasperinija navikla je da zatrpa mrežu protivnika sa bar šest golova! Otkako je čovek koji je preporodio klub iz Bergama stigao, ovo je šesta utakmica sa bar šest pogodaka! Što samo potvrđuje tezu da je Atalanta jedan od najatraktivnijih klubova za gledanje. I ne samo to – šest golova sada dolazi kao “dobar dan“. I to uprkos izostancima Duvana Zapate i Robina Gosensa, odnosno izostanka Rema Frojlera zbog suspenzije. Zebrama je već nakon prvog poluvremena bilo jasno gde im je mesto jer je na semaforu stajalo 3:0 posle golova Pašalića, Murijela i Malinovskog. Kasnije se samo čekao konačni rezultat, a svi koji su meč ispratili mogli su da uživaju u pravoj goleadi. Udineze je samo preko Beta i to u 88. minutu zaista zatresao mrežu, jer je prvi gol došao posle poklona Đimšitija.

SERIJA A - 21. KOLO

Nedelja

Venecija - Milan 0:3 (0:1)

/Ibrahimović 2, Ernandez 48, 59 pen/

Empoli - Sasuolo 1:5 (0:2)

/Berardi 13 penal, Raspadori 24, 71, Skamaka 37, 90+2/

Napoli - Sampdorija 1:0 (1:0)

/Petanja 43/

Udineze - Atalanta 2:6 (0:3)

/Molina 59, Beto 88 – Pašalić 17, Murijel 22, 76, Malinovski 43, Mele 89, Pesina 90+2/

18.30: (2,10) Đenova (3,40) Specija (3,90)

18.30: (3,40) Roma (3,25) Juventus (2,35)

20.45: (1,48) Inter (4,60) Lacio (7,50)

20.45: (1,45) Verona (4,70) Salernitana (8,00)

Ponedeljak

17.00: (2,90) Torino (3,30) Fjorentina (2,60)

Utorak

20.45: Kaljari - Bolonja

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ruslan MalinovskiLuis MurijelAndrea PetanjaMario PašalićAtalantaNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara