Filipo i Simone Inzagi (©Reuters, ©Shutterstock)
Filipo i Simone Inzagi (©Reuters, ©Shutterstock)

Utorak u Seriji A: Derbi u kući Inzagija

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.12.20. | 15:01

Filipo udara na Simonea

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Braća Inzagi su zamenili uloge. Ono što je bio Filipo kao igrač, to je Simone postao kao trener, odnosno dok je Pipo bio daleko uspešniji kao centarfor, mlađi Inzagi je prilično superiorniji kao šef stručnog štaba.

Izabrane vesti

Najveći uspesi starijeg Inzagija su promocije iz nižih u više rangove takmičenja, dok je mlađi Inzagi već osvojio Kup i Sueprkup Italije i odveo svoj tim u Ligu šampiona. Lacio večeras ne ulazi kao favorit, iako je na prethodna dva meča sa Beneventom izrešetao mrežu tima iz Kampanje sa 11 golova, jer su najbolji igrači povređenii ili roviti. Ačerbi i Lejva su ostali u Rimu a Imobile, Luis Alberto i Sergej Milinković Savić će igrati sa ozbiljnim rizikom da se povrede.

U drugom večerašnjem meču Udineze i Krotone dolaze razvijenih jedara: Friulanci su nanizali tri pobede a Krotone je prošle subote konačno osetio slast pobede u ovoj sezoni.

BENEVENTO - LACIO

Bratski derbi Filipa i Simonea Inzagija u Beneventu privlači veliku pažnju zbog zapaljive atmosfera u Laciju posle poraza od Verone na Olimpiku prošle subote. Nebeskoplavi nemaju više pravo na grešku, ako žele da zadrže nadu da i u sledećoj sezoni igraju Ligu šampiona.

Simone Inzagi neće moći da računa večeras na dva od pet stubova svoje igre: Lukaša Lejvu i Frančeska Ačerbija. Tome treba dodati da preostala tri noseća igrača, Sergej Milinković Savić, Luis Alberto i Čiro Imobile, nisu stopostotno fit za večerašnji meč. Da situacija nije alarmantna i da Laciju nisu preko potrebni bodovi verovatno bi barem dvojica od trojice bili pošteđeni pred okršaje sa Napolijem i Milanom.

Na drugoj strani, Benevento je u ovoj sezoni ostvario samo jednu pobedu na stadionu Vigorito (protiv Bolonje). U poslednje četiri utakmice, Pipo Inzagi je zapušio rupe u svojoj odbrani, primili su samo dva gola, ali je nešto zapelo u napadu jer napadači Veštica u poslednje dva kola nisu uspeli da zatresu mrežu.

Dobra strana za Nebeskoplave je što se meč ne igra na Olimpiku: od 17 osvojenih bodova, Lacio je čak 12 uknjižio na gostovanjima uz skor četiri pobede i jedan poraz. Do poslednjeg momenta se neće znati da li će Imobile biti u startnoj postavi, kao ni Sergej Milinković Savić koji je igrao povređen protiv Verone što objašnjava njegovu subotnju lošu predstavu. Luis Alberto je u malo boljoj poziciji, mada problemi sa preponama koji muče Španca već neko vreme, nisu za potcenjivanje. Zli jezici kažu i da je Luis Alberto ranije stezao zube i igrao, ali da više ne želi to da radi posle polemike sa predsednikom Klaudijom Lotitom. Takođe, Luiz Felipe je rovit a Radu je prilično umoran, zbog čega je manje lucidan, pogotovo u završnici mečeva, što se videlo i kroz njegove greške na meču sa Veronom.

Umesto Lejve će igrati Eskalante. Bivši igrač Eibara će prvi put početi jednu utakmicu Serije A, dok je Parolo alternativa kako za Milinkovića tako i za Luis Alberta, pošto je Akpa Akpro suspenodvan zbog kartona.

U timu Beneventa su van stroja samo Kaldirola i Mađo, imajući u vidu učinak njiohovih alternativa, Leticije i Tuja, to neće biti veliki peh za starijeg Inzagija. U tim se vraća od prvog minuta Jago Falke.

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Leticija, Tuja, Glik, Barba - Hetemaj, Skjatarela, Jonitia - Jago Falke, Improta - Lapadula

LACIO 3-5-2: Rejna - Luiz Felipe, Hud, Radu - Lacari, Milinković, Eskalante, Luis Alberto, Marušić - Korea, Imobile

UDINEZE - KROTONE 

Udineze se nalazi u velikom zaletu: tri uzastopne pobede u Seriji A su relaksirale u potpunosti ambijent u Udinama posle zabrinjavajuće lošeg starta. Paradoksalno, tim trenera Gotija je postao mnogo efikasniji kada je ostao bez svoje dvojice napadača startera, Lazanje i Okake. Udineze je postiglo više golova na poslednja tri meča nego na prethodnih sedam i za taj zaokret je najzaslužnija osovina De Paul-Pereira-Puseto.

Tim iz Friulija će večeras biti oslabljen izostankom povređenog komandanta odbrane Nujtinka, njegovo mesto će zauzeti Bonifaci, a van stroja su i dalje Forestijeri i Okaka. Oko sastava trener Goti ima par nedoumica: Nestorovski se svojom partijom protiv Torina kandidovao da ze mesto pored Puseta u napadu mada Deulofeou ostaje favorit da počne meč sa Krotoneom. U baražu su i Arslan i Valas za ulogu centralnog veznog.

Krotone stiže u Udine galvanizovano prvom pobedom u ovom prvenstvu prošle subote protiv Specije. Raspoloženje među Kalabrezima je popravila i vest da se Petričone vraća u srednji red. U startnoj postavi, prema najavama, neće biti Miloša Vulića. Eduardo ga je privremeno istisnuo iz startne postave dok bi Vladimir Golemić mogao da dobije šansu posle nesrećnog meča sa Kaljarijem da zaigra od prvog minuta. Imajući u vidu da je Mageljan suspendovan zbog kartona, naš defanzivac i Kuomo su kandidati da zauzmu mesto među starterima.

Interesantno je da je Krotone u Seriji A poslednji put odneo sva tri boda sa gostovanja upravo u Udinama, pre dve i po godine, pobedivši Udineze 2-1.

UDINEZE 3-5-2: Muso - Bekao, Bonifaci, Samir - Striger Larsen, De Paul, Arslan, Pereira, Zegelar - Deulofeu, Puseto

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Kuomo (Golemić), Marone, Luperto - Pereira, Molina, Petričone, Eduardo, Reca - Mesijas, Simi

SERIJA A - 12. KOLO

Utorak

18.30: (1,67) Udineze (3,70) Krotone (5,40)

20.45: (4,00) Benevento (3,50) Lacio (1,98)

Sreda

18.30: (1,95) Juventus (3,50) Atalanta (3,90)

20.45: (2,65) Fjorentina (3,25) Sasuolo (2,70)

20.45: (7,25) Đenova (4,40) Milan (1,45)

20.45: (2,25) Inter (3,45) Napoli (3,15)

20.45: (2,45) Parma (3,35) Kaljari (2,90)

20.45: (3,00) Specija (3,40) Bolonja (2,35)

20.45: (2,35) Verona (3,35) Sampdorija (3,05)

Četvrtak

20.45: (1,50) Roma (4,40) Torino (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Filipo InzagiSimone InzagiSerija ALacioBenevento

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara