Detalj sa prošlog meča Tigresa i Pačuke (©AFP)
Detalj sa prošlog meča Tigresa i Pačuke (©AFP)

Uvertura u novu sezonu: Pačuka i Tigres za prvi trofej

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 21:00

Meč Superkupa Meksika na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 23.30 časova po srednjoevropskom vremenu

Sve je bliži početak nove sezone u fudbalskom šampionatu Meksika. Novi šampionat kreće narednog petka, 30. juna, a pre toga odigraće se Superkup Meksika. U noći između nedelje i ponedeljka, od 23.30 časova po srednjoevropskom vremenu sastaće se prošlosezonski šampioni, osvajač Aperture Pačuka i najbolji tim Klausure Tigres.

Meč će se odigrati na neutralnom terenu u Karsonu, u Kaliforniji i predstavljaće svojevrsnu uvertiru u novi šampionat. Doduše, oba tima su oslabljena na početku sezone, pošto je u toku Gold kup. Za reprezentaciju Meksika na njemu nastupaju četvorica fudbalera Pačuke, Alvarez, Čavez, De La Rosa i Sančez, dok Tigres ima dva igrača u nacionalnom timu, veziste Kordovu i Laineza.

Izabrane vesti

Tigres je do titule u Klausuri i ukupno osmog šampionskog zvanja došao pre nešto manje od mesec dana, 29. maja. U velikom finalu je savladao Gvadalaharu Čivas, koju trenira Veljko Paunović, tako što je prvi susret završen bez golova, a u drugom je Tigres nadoknadio zaostatak od 0:2 iz prvog poluvremena. Golovima Andre Pjera Žinjaka u 65. i Sebastijana Kordove u 71. minutu došao je do produžetaka, a u 110. minutu je Gvido Pizaro postigao pogodak vredan titule.

Zanimljivo, Tigres je ligaški deo Klausure završio iza Pačuke, bio je tek sedmi na tabeli iako je u direktnom susretu savladao noćašnjeg rivala sa 4:1. Međutim, u plej-ofu je Tigres zaigrao mnogo bolje, a Pačuka je izgubila već u osmini finala od Santos Lagune.

23.30: (2,75) Pačuka (3,10) Tigres (2,55)

U lokalnim medijima se prethodnih dana ozbiljno priča da je strateg Pačuke Giljermo Almada favorit da preuzme reprezentaciju Meksika po završetku Gold kupa. Selektor Dijego Koka je dobio otkaz posle neuspeha u KONKAKAF Ligi nacija, Haime Lozano će ga zameniti na Gold kupu, ali on za sada u očima fudbalskog saveza nije trajno rešenje.

"Moj jedini cilj trenutno je da pobedimo u Superkupu, ne razmišljam uopšte o selektorskoj poziciji. Moram da se fokusiram samo na stvarnost, a to je Pačuka, iako je normalno da svako mašta o prilici da sedi na klupi reprezentacije Meksika”, kazao je Almada.

Superkup Meksika se igra već 81 godina, a najuspešniji klub u njemu je Gvadalahara Čivas sa sedam trofeja. Tigres je tri puta osvojio Superkup, 2016, 2017. i 2018. godine, dok se Pačuka bori za svoj prvi trofej. Do sada je tri puta gubila, 2004. od Pumasa, 2006. od Toluke i 2016. upravo od Tigresa sa 1:0.

SUPERKUP MEKSIKA – FINALE

Nedelja

23.30: (2,75) Pačuka (3,10) Tigres (2,55)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1PačukaTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara