Rodri između Rajsa, Haverca, Žoržinja i Edegora (Reuters)
Rodri između Rajsa, Haverca, Žoržinja i Edegora (Reuters)

Uvuče dres u šorts, ne izgubi 63 utakmice i učini Siti zavisnim od sebe

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 14:01

Konačno rešenje je najbolji defanzivni vezista Evrope - Rodri

Kao u asocijacijama. Kolona A - uvučen dres, kolona B - serija od 63 utakmica bez poraza, kolona C - Siti ove sezone gubi samo kada on nije na terenu i kolona D, najbolji je defanzivni vezista Evrope. Konačno rešenje, naravno, Rodri!

Njegovo bistavo izdanje u derbiju sa Arsenalom ostalo je pomalo u senci činjenice da Siti prvi put posle osam godina nije savladao Arsenal na Etihadu, kao i da se mreža Tobdžija nije zatresla, ali individualno gledano, bilo je to još jedno veče Rodrijeve fudbalske perfekcije.

Izabrane vesti

Prevedeno u brojke, od Sitijevih 895 dodira sa loptom Rodrijevih je bilo 144, od ukupno 700 timskih pasova, Španac je uputio 118 i pogrešio samo 10 za sjajnih 92 odsto uspešnosti. Čak 43 dodavanja kompletirao je u Arsenalovoj treći, dobio 15 duela, u sedam navrata prolazio igrače, osvojio četiri lopte i stvorio saigračima tri šanse! Pritom

"On je čudovište. Kada sam razgovarao sa saigračima iz reprezentacije koji nastupaju za Siti, rekli su mi da osećaju razliku u igri kada Rodrija nema na terenu", rekao je nakon utakmice Deklan Rajs, uz Rodrija verovatno najbolji zadnji vezni Premijer lige.

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

I zaista, Siti je ove sezone gubio samo utakmice kada Rodrija nije bilo na terenu. Prvo onu u šesnaestini finala Liga kupa od Njukasla, zatim prvu narednu protiv Vulverhemptona u Premijer ligi, zatim od Arsenala na Emirejtsu. Tada je Španac odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona protiv Notingem Foresta. I početkom decembra poklekao je pred Aston Vilom u Birmingemu, a Rodri je apstinirao zbog akumuliranih žutih kartona!

Sinoć na Etihadu nije Tobdžijama bilo nimalo prijatno kada bi Rodri sa loptom u nogama krenuo ka njihovom šesnaestercu. Neretko bi se po nekoliko čuvara obrelo oko njega, ali često nisu mogli da mu iščačkaju loptu, ali su na jedvite jade ipak uspevali da ga opkole i suze mu paletu potencijalnih rešenja.

Ima već 420 dana kako Rodri nije izgubio meč u dresu Mančester Sitija. Poslednji put to mu se desilo 5. februara 2023. godine na novom Vajt Hart Lejnu gde je Siti izgubio 1:0. Od tada 63 utakmice bez poraza za nekadašnjeg vezistu Atletiko Madrida, ujedno i rekordera Premijer lige u ovom segmentu.


tagovi

RodriMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara