(©AFP)
(©AFP)

Uzalud inicijativa i penal, Sezar Valjeho bez ključa za Velaskezov katanac

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.02.21. | 01:54

Peruanci vodili glavnu reč, ali nisu uspeli da savladaju rivala iz Venecuele

Susret prve runde kvalifikacija Kopa Libertadoresa između Sezar Valjeha i Karakasa završen je bez pogodaka (0:0), a zadovoljniji remijem može da bude venecuelanski predstavnik koji je uprkos potpunoj inferiornosti ostao neporažen.

Peruanski klub vodio je glavnu reč tokom čitavog susreta, a najbolju priliku da kruniše dominaciju imao je sa bele tačke u 87. minutu. Međutim, najstrožu kaznu nije iskoristio Mena pa će rivali sa istih startnih pozicija krenuti u revanš zakazan za 3. mart.

Izabrane vesti

Nadu Karakasa sačuvao je golman Velaskez koji se uprkos povredi našao među stativama. Venecuelanski golman na najvećem iskušenju u prvom delu igre bio je posle akcije Vaskeza i Mene u 15. minutu, kada je sigurnom intervencijom sačuvao mrežu.

Inicijativa peruanskog kluba trajala je i u nastavku susreta, međutim dominacija Sezar Valjeha nije pretočena u prave pretnje sve do poslednjih deset minuta susreta. U 80. minutu Velez je u prodoru po levom boku nanizao tri čuvara, ali je iz izgledne situacije pogodio spoljnu mrežu.

Sedam minuta kasnije usledio je jedanaesterac koji domaćin nije iskoristio, a poslednju u nizu šansi da ipak donese vođstvo Sezar Valjehu nije iskoristio Iske čiji je udarac zaustavio Velaskez.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - 1. RUNDA

Sreda

Liverpul - Univerzidad Katolika 2:1 (0:1)

Sezar Valjeho - Karakas 0:0

Četvrtak

Rojal Pari - Guarani 1:4 (0:3)

/Kastiljo 72 - Marin 3, 45, Bobadilja 20, Fernandez 75/


tagovi

Kopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara