Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uzaludna dominacija Tolime: Magdalena pobedila prošlogišnjeg osvajača Aperture iz dva šuta

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 04:27

Prvi poraz u sezoni za sastav iz Ibaguea

Nema šta, debakl od Flamenga (7:1) u revanšu osmine finala Kopa Libertadores početkom jula meseca ostavio je posledice na Tolimu. Dominirao je prošlogodišnji osvajač Aperture protiv Union Magdalene u svim segmentima igre, osim u onom najvažnijem - rezultatu. Domaćin je odolevao čestoj paljbi fudbalera Tolime dočekavši svoju šansu da oba udarca u ovir pretvori u pogotke i skoči na drugu poziciju na tabeli - 2:1.

Osladilo se ovim rivalima da međusobne okršaje završavaju rezultatom 2:1. Tako je bilo na prethodna dva meča koja je Tolima rešavala u svoju korist, ali Magdalena je večeras uzvratila istom merom. Reč je o ekipi koja je prošle sezone igrala u drugom rangu kolumbijskog fudbala.

Izabrane vesti

Domaći tim je poveo zahvaljujući pogotku Markesa sa bele tačke nakon što je Koreu u svom kaznenom prostoru zakačio Moskera Merkaldo. Sudija Duarte je shvatio da je reč o prekršaju za jedanaesterac tek nakon što je dobio instrukciju iz VAR sobe da je najbolje da prouči situaciju na snimku. Nije prošlo ni celih 60 sekundi od vodećeg gola, a Tolima se ekspresno vratila. Smušena reakcija odbrane Magdalene pomogla je osvosezonskom pojačanju Aleksu Renteriji da zakuca loptu u mrežu iz peterca.

Tek što je isteklo pola sata igre u prvom poluvremenu, ponovo su se radovali domaći fudbaleri, a Hose Ljoreda je ni manje, ni više nego makazicama pogodio dalji ugao. Nisu to bile makazice iz kategorije najatraktivnijih kakve su izvodili Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Vejn Runi, Rivaldo, ali su bile svrsishodne i omogućile su Magdaleni da posle tri utakmice od mogućih devet na kontu ima sedam bodova.

Tolimi ostaje da se pod hitno posveti brisanju memorije u kojoj najveći prostor zauzimaju neuspesi kako joj se ne bi nastavila trenutna praksa. Ona kaže da je ekipa iz Ibaguea čak četiri puta poražena na minulih sedam nastupa.

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 3. KOLO

Subota

Jaguares – Deportivo Pasto 0:1 (0:0)

/Vazkez 90/

Nedelja

Atletiko Nasional – Miljonarios 1:2 (0:1)

/Ruiz Rivera 17/

La Ekvidad – Hunior 0:0

Envigado – Petrolera 2:2 (1:2)

/Ernandez 12pen, Zapata 90+4 – Renterija 7, Londono 45+2/

Santa Fe – Kortulua 1:0 (1:0)

/Rivera 39/

Utorak

Magdalena - Tolima 2:1 (2:1)

/Markes 13, Ljoreda 31 - Renterija 14/

Onse Kaldas - Agvilas (u toku)

/Del Valje 25, Meija 45+1/

Sreda

03.00: (2,15) Pereira (3,00) Patriotas (3,50)

Petak

03.00: (2,75) Deportivo Kali (2,75) Independijente Medeljin (2,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Deportes TolimaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara