Terije (© Reuters)
Terije (© Reuters)

Užasna povreda: Najbolji igrač Rena pokidao ligamente, sezona gotova

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 16:02

A Martin Terije je igrao fudbal života

Kako fudbal ume da bude surov. Taman što je počela 2023, a na njenom startu Martin Terije poveo Ren ka pobedi nad Nicom (2:1) usledio je šok za sve na Roazon parku: najbolji igrač ekipe trenera Bruna Ženisao okončao je sezonu.

Razlog je teška povreda na isteku pola sata igre sa timom sa Azurne obale. U pokušaju da dođe do lopte, prilikom duela sa jednim fudbalerom Nice, levokrilnom vezisti su stradali prednji ukršteni ligemanti desnog kolena, što se smatra jednom od najtežih povreda profesionalanog sportiste. Osim kidanja ligamenata, usput je oštećen i meniskus, a prema prvim prognozama 25-godišnjeg ofanzivca čeka duga pauza.

Izabrane vesti

Najpre će morati na operaciju, posle toga sledi rehabilaticioni program i pretpostavka je da se na teren neće vraćati do kraja aktuelnog ciklusa. Štaviše, neće biti spreman ni za početak sledećeg, jer je predviđeno da pauzira minimum osam meseci, a onda će mu biti potrebno vreme da uhvati ritam.

Ovo su izuzetno emotivni trenuci. Svi igrači su čim su saznali za težinu povrede probali da uteše Martina“, rekao je trener Ženiso.

Koliko je uticajan na izdanja Rena vidi se na osnovu činjenice da je Martin Terije najbolji strelac Rena (12 hitaca u svim takmičenjima), drugi najbolji asistent iza Benžamena Burižoa (spakovao pet golova, samo dva manje od kolege sa suprotne strane), igra fudbal života, čak je prošle sezone bio zaslužan za 28 pogodaka (21 dao, sedam namestio) i jasno je da je njegov izostanak veliki hendikep za ekipu iz Bretanje.

Ren se bori za plasman u Ligu šampiona (trenutno je peti na tabeli Lige 1), a ima i ambicije u Ligi Evrope, gde će protiv ukrajinskog Šahtjora igrati baraž vredan plasmana u osminu finala.


tagovi

Martin Terijepovredaprednji ukršteni ligamenti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara