Marko Stanojević (©Starsport)
Marko Stanojević (©Starsport)

Uzbekistan: Marko Stanojević adut Nasafa, juri se het-trik

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 11:06

Ekipa iz Karšija ima dva vezana trijumfa. Pet golova u sezoni postigao je iskusni srpski vezista, nekadašnji fudbaler Rada. Domaćin ima 10 uzastopnih pobeda na svom terenu protiv današnjeg rivala

Nema dileme u Uzbekistanu kada je u pitanju borba za titulu. Pahtakor iz Taškenta, za koji igra nekadašnji fudbaler Smedereva Dragan Ćeran, dominira i ove sezone. Ima 10 pobeda i dva remija i čak sedam bodova više od drugoplasiranog AGMK-a.

Sogdijana je jedna od prijatnijih iznenađenja sezone, a dobro gura i Nasaf. Tim iz Karšija je na četvrtom mestu sa 20 bodova, a ima dve vezane pobede, odnoso tri trijumfa na prethodne četiri utakmice. Rival u današnjem (17.00) odloženom meču osmog kola Superlige Uzbekistana je Mašal Muborak, tim iz donjeg dela tabele.

Izabrane vesti

17.00: (1,37) Nasaf Karši (4,50) Mašal Muborak (7,75)

Jedan od glavnih aduta Nasefa je iskusni srpski internacionalac Marko Stanojević. Ljubiteljima fudbala u Srbiji je poznat kao igrač Rada. Na Banjici je boravio u nekoliko navrata, a put ga je vodio u Azerbejdžan gde je branio boje Zagatale, u Saudijskoj Arabiji je igrao za Al Fateh, u Kazahstanau za Šahtjor Karagandi i Irtis Pavlodar, u Grčkoj za Levadijakos. Već drugu godinu je stanovnik Karšija. Prošle sezone je postigao šest golova na 25 utakmica, a ove je bolje krenuo. Na 11 mečeva je postigao pet pogodaka.

Srbin je jedini stranac u timu koji s klupe vodi domaći stručnjak Ruzikul Berdijev. Najbolji strelac tma je Husajin Norčaev sa sedam poogodaka, dok je najbolji paker Šerzod Nasruljev sa sedam asistencija.

Nasef igra odlično na svom terenu. Na šest utakmica je četiri puta slavio, a po jednom je igrao nerešeno i poražen. Na šest mečeva na svom terenu je postigao čak 16 golova, a primio samo četiri. Tim iz Karšija je vezao četiri pobede kod kuće.

Mašal Muborak je na 11. mestu, poslednjem koje znači sigurnu luku. Poslednja dva tima ispadaju, dok će dvanaestoplasirana ekipa da igra plej-aut za opstanak. Gosti imaju samo bod na prethodna tri meča. Članovi ovog tima su četvorica Nigerijaca Ifeanji Ifeanji, Ukeme Vilijams, Majkl Ibe i Samjuel Čigozi Ononivu. U poslednjem meču protiv Kizilguma (0:2) igrao je samo Ononivu.

Prošle sezone Nasaf je na svom stadionu dobio Mašal Muborak sa 4:1, dok je u gostima bilo bez golova. Tradicija je na strani tima iz Karšija koji je na svom terenu dobio današnjeg rivala na poslednjih 10 mečeva. Gosti su bez boda u gostima protiv Nasafa od 2007. godine kada su slavili sa 1:0.

UZBEKISTAN 1 - ODLOŽENI MEČ 8. KOLA

Petak

17.00: (1,37) Nasaf Karši (4,50) Mašal Muborak (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AzijaUzbekistanUzbekistan 1Nasaf KaršiMašal Muborak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara