Luka Čermelj (©Starsport)
Luka Čermelj (©Starsport)

Uzbekistan: Sogdijana na krilima Srba najveća pretnja Pahtakoru

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 10:29

Posle 10 kola, ekipa iz Žizaha za koju igraju srpski internacionalci Milan Mitrović, Marko Kolaković i Luka Čermelj, nije osetila gorčinu poraza u šampionatu ove azijske zemlje

Šampionat Uzbekistana očekivano protiče u dominaciji Pahtakora. Ekipa iz Taškenta na 10 mečeva u Superligi ove azijske zemlje je ostvarila osam pobeda i dva remija, postigla je najviše golova (19), primila najmanje (5) i hita ka novoj kruni. Prvi strelac tima je srpski internacionalac Dragan Ćeran. Postigao je šest golova u novom prvenstvu, a ima upisanu i jednu asistenciju. Prva zvezda u Uzbekistanu je nekadašnji švajcarski reprezentativac Eren Derdjok, nekadašnji igrač Bazela, Bajera iz Leverkuzena, Hofenhajma, Kasimpaše, Galatasaraja i Geztepea.

Očekivalo se da najveći rival Pahtakoru bude Bunjodkor, ali ove sezone hit je Sogdijana za koju igraju trojica naših internacionalaca, golman Milan Mitrović i defanzivci Marko Kolaković i Luka Čermelj. Tim iz Žizaha je u prethodnom kolu uspeo da ostane neporažen u Taškentu protiv Pahtakora (0:0) i trenutno zaostaje četiri boda za najboljim timom Uzbekistana.

Izabrane vesti

17.00: (2,65) Sogdijana (3,05) Lokomotiva Taškent (2,65)

Prvi strelac prvenstva je napadač Sogdijane Šokruz Norhonov koji je postigao sedam golova. I drugoplasirani tim šampionata Uzbekistana nema poraz ove sezone. Na 10 mečeva šest puta je slavio, a četiri puta odigrao bez pobednika.

Današnji (16.00) rival ekipi iz Žizaha je Lokomotiva iz Taškenta koja je na osmom mestu sa 14 bodova. Sogdijana na svom terenu igra odlično, na četiri meča ima tri trijumfa i remi i i samo četiri primljena gola. Tim iz prestonice ove zemlje bolje igra na gostovanjima gde je na pet mečeva tri puta dobio i po jednom bio poražen i odigrao nerešeno.

U proteklom prvenstvu, Sogdijana je oba puta dobila današnjeg rivala. U Žizahu je dobila sa 2:1, a istim rezultatom slavila je i u Taškentu. Tri poslednja duela protiv Lokomotive dobio je tim srpskog trija. Na klupi ekipe iz Taškenta sedi portugalski stručnjak Misael Segeira, a najbolji igrač tima je Temurkudža Abduholikov, strelac pet golova u sezoni.

UZBEKSTAN 1 - 11. KOLO

Petak

17.00: (2,65) Sogdijana (3,05) Lokomotiva Taškent (2,65)

17.00: Turon - Mašal Mubora

Subota

17.00: Metalurg Bekabad - Navbahor Namangan

17.00: Kizilgum - Bunjodkor

Nedelja

17.00: Andižan - AGMK

17.00: Termez Surkon - Pahtakor

Ponedeljak

17.00: Kokand 1912 - Nasar Karši

***kvote su podložne promenema



tagovi

SogdijanaUzbekistanUzbekistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara