Dragan Ćeran (©AFP)
Dragan Ćeran (©AFP)

Uzbekistan: Surova dominacija Pahtakora, Ćeran hita ka tituli kralja strelaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 10:10

Šampion ove azijske zemlje posle 17 kola ima čak 14 bodova više od najbližeg pratioca, Sogdijane. Iskusni srpski napadač sa 10 golova je najubojitiji u ligi ove azijske zemlje

Nekada je Bunjodkor bio prva asocijacija za uzbekistanski fudbal, kada je za ovaj klub u smiraj karijere igrao legendarni Brazilac Rivaldo, nekadašnji as La Korunje i Barselone. Poslednjih godina surova dominacija Pahtakora. Ekipi iz Taškenta se i ove sezone smeši nova kruna. Devet kola pre kraja prvenstva prednost šampiona u odnosu na drugoplasiranu Sogdijanu je čak 14 bodova.

Pahtakor nema poraz, sakupio je 15 pobeda u 17 kola, a mreža se zatresala samo šest puta. Prvi strelac šampiona Uzbekistana je srpski napadač Dragan Ćeran. Iako je ušao u 34. godinu i dalje trese mreže kao od šale. Postigao je 10 golova, dva više od Šokruza Norkhonova iz Sogdijane.

Izabrane vesti

16.00: (1,28) Pahtakor (5,00) Navbahor (10,0)

Prošlog meseca se Kikinđaninu, nekadašnjem igraču Smedereva, pridružio Bojan Matić, bivši napadač Vojvodine i Partizana. Matić ima odličan početak u novom klubu. Na pet utakmica je dva puta pobedio. U prošlom kolu u gostima je pobeđen Metalurg Bekabad sa 3:0, a u listu strelaca upisali su se obojica srpskih napadača.

16.00: (1,52) AGMK (3,90) Turon (6,00)

Pahtakor je u seriji od devet pobeda u svim takmičenjima, a na šest poslednjih mečeva nije primio gol. Na devet mečecva na svom stadionu, Pahtakor ima osam pobeda i remi, sa samo dva primljena pogotka. Na kormlu lidera šampioanta Uzbekistana sedi holandski stručnjak Piter Hustra, koji je postao kormilar šampiona početkom godine.

13.15: (3,10) Andižan (2,95) Metalurg Bekabad (2,40)

U 18. kolu danas (16.00) Pahtakor u Taškentu dočekuje Navbahor, ekipu iz sredine tabele elitne lige Uzbekistana. Početkom aprila u prvom delu sezone, Pahtakor je slavio u gostima protiv današnjeg rivala sa 2:1, a oba gola delo su Dragana Ćerana.


tagovi

AzijaDragan ĆeranPahtakorUzbekistan 1Uzbekistan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara