Uzdrmani Dinamo se vratio! Ajaks izbegao potop

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 23:03

Haifa bolja od Genta – 1:0

Preživljava Dinamo jednu od najvećih kriza u poslednjih 20 godina. Drma se presto u Hrvatskoj, bride obrazi od jesenjih šamara kada ih je ošamutio udarac Balkanija iz lažne države Kosovo!

Ali Dinamo je pokazao, da i ovako ćopav,bez igračkog potencijala, kao svojevremeno u eri Zdravka Mamića može da napravi ozbiljan evropski rezultat. Možda i da sezonu okrene naopčake. Zagrpčani su odigrali odličan taktički meč na Benito Viljamarino, savladali Betis i najavili plasman u osminu finala Lige Konferencije – 1:0.

Izabrane vesti

OVDE POGLEDAJTE GOL PETKOVIĆA

Iskoristili su Zagrpčani loš period Betisa i velike probleme trenera kluba iz Sevilja Manuela Pelegrinija. Izranjavani Betis je izašao na teren kao da mora da odigra meč, publika u Sevilji je bila neuobičajeno tiha. A kada za rivala imate evropski preklajen tim, onda vas obično stigne kazna. Betis je imao više od igre dobar deo meča, kontrolisao utakmicu, alinije imao oštrinu u završnoj trećini. I onomalo šansi koje je Betis stvorio odbranio je rasploženi golman Zagrepčana Nevestić.

Odustvo koncentracije u igri Betisa najbolje je oslikala situacija u 74. minutu, kada je Čadli Rijadf bez ikakve potrebe igrao rukom u svom šesnestercu. Siguran egzekutor bio je Bruno Petković.

Pored Dinama, u prvim mečevima baraža za osminu finala Lige konferencija senzaciju je napraio i Bode Glimt. Norvežani su znali da i prethodnih sezona serviraju po neko čudo, isprse se na San Siru. Ali su večeras nekoliko sekundi bili od najveće pobede u istoriji kluba. Vodili su na Johan Krojf Areni, ali je Berhuis u sedmom minutu sudijske nadoknade izjednačio. Pojačali su se Norvežanin pred ovaj dvomeč Jans Petrom Haugeom, nekadašnjom senzacijom evropskog fudbala, koja se nije snašla van Bode Glimta. Ali je zato u svom klubu „tata“.

Igrao je Bode fudbal prste da poližeš u prvom poluvremenu. Kontre gostujućeg tima bile su nerešiva enigma za odbranu Ajaksa. Gronebek je doneo ogromnih 2:0 Norvežanima.

Međutim, Ajaks je u drugom poluvremenu pojačao ritam. Stigao do izjednačenja, mada su probuli led tek u sudijskoj nadoknadi. Tada je kao poslednji igrač odbrane Bjortuft napravio penal i dobio crveni karton. Van De Bomen je pogodio, i najavio pozitivan rezultat za Ajaks. Ali imaće čemu da se nada Bode. Revanš za sedam dana igraće se na veštalkoj travi, u vrlo atipičnom ambijentu.

Makabi iz Haife je stigao do kapitala protiv Genta zahvaljujući Zvezdinom krvniku Pierou.


LIGA KONFERENCIJE - PLEJ-OF, PRVI MEČEVI

Četvrtak

Molde - Legija 3:2 (3:0)

/Gulbrandsen 12 i 19, Kasa 24 - Žozeu 63, Agustinijak 71/

Olimpijakos - Ferencvaroš 1:0 (0:0)

/El Kabi 81/

Union - Ajntraht 2:2 (1:2)

/Rasmunsen 31, Nilson 66 - Čaibi 3, Kalajdžić 10/

Šturm - Slovan 4:1 (2:1)

/Bieret 4, Stanković 27, Kiteišvili 64 pen, Kamara 90 - Rodrigez 8/

Ajaks - Bode Glint 2:2 (0:1)

/Bomen 90+1, Berghuis 90+7 - Gronebek 16 i 62/

Betis - Dinamo Zagreb 0:1 (0:0)

/Petković 75 pen/

Makabi Haifa - Gent 1:0 (0:0)

/Piero 65/

Servet - Ludogorec 0:0


tagovi

Bruno PetkovićDinamo ZagrebBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara