©Reuters
©Reuters

Vaha Halilhodžić veruje u Srbiju: Favoriti ste, Piksiju ne treba savet

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.04.22. | 08:23

Selektor Maroka kratko prokomentarisao i našu grupu

(Od specijalnog izveštača Mozzart sporta iz Dohe)

Upao je Maroko u jako tešku grupu na Mundijalu u Kataru, ali njegov selektor Vahid Halilhodić ne deluje uplašeno i demotivisano. Već je pre Maroka doveo tri različite reprezentacije do Mundijala (Obala Slonovače, Alžir i Japan) a prolazio je i u nokaut fazu sa Alžircima.

Izabrane vesti

Sada će mu prepreka biti Hrvatska, Belgija i nepredvidiva Kanada. Ne ostavljaju se Maroku u toj konkurenciji velike šanse za prolaz dalje, ali Halilhodžić ne gubi nadu.

"Grupa nam je izuzetno teška. Tu su vicešampion sveta, trećeplasirana reprezentacija sveta i Kanada koja je završila ispred Amerikanaca i Meksikanaca. Tri izvanredne ekipe. Posebno Belgija i Hrvatska koje pripadaju vodećim svetskim fudbalskim silama. Ali na Mundijalima nema malih ekipa. Treba pokušati jer se iznenađenja dešavaju. Vodio sam Alžir do osmine finala u Brazilu. I tamo nam je malo falilo da napravimo senzaciju i da pobedimo Nemačku koja je kasnije postala svetski prvak", rekao je Halilhodžić srpskim izveštačima posle žreba.

Kao dugogodišnji vrhunski poznavalac fudbala u Africi, poručio nam je da ne treba da se plašimo Kameruna jer smo bolji.

"Reprezentaciju Kameruna sam više pratio i bolje je poznajem od Srbije. Ozbiljni ste favoriti protiv njih. Gledao sam Srbiju protiv Portugalije i video da ima izvanrednu igru i izvanredne pojedince. Ekipa ima kvalitet i dobru šansu da ode u drugi krug".

Imate li neki savet za Piksija?

"Ma šta će njemu savet. On jako dobro poznaje fudbal i uveren sam da će to sve dobro da pripremi".

Kako se nosite sa euforičnim Marokancima...

"Teško da to može da se kontroliše. To je ogromna euforija. Mnogo su strastveni za fudbalom. I da si svetski prvak, opet bi te kritikovali. Ali to je tako, treba prihvatiti i nastaviti raditi ne obazirući se na sve te kritike", rekao je Halilhodžić.

 


tagovi

Vahid HalilhodžićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara