Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Vajnaldum i Barsa – predugovor je potpisan

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 09:07

Stiže kao slobodan igrač

Kao što je obećao, krenuo je novi predsednik Barselone Đoan Laporta iz istih stopa u akciju da vrati klub tamo gde mu je mesto – na vrh Evrope.

Posle informacija da je poslao ponudu Serhiju Agueru, za kojeg sve „miriše“ da će se na leto preseliti na Nou Kamp kao slobodan igrač iz Mančester sitija, jedna „ptičica“ sa Ostrva se već obavezala na vernost Barseloni.

Izabrane vesti

Flertovanje Žoržinja Vajnalduma i španskog giganta dugo traje, a sada je, kažu, sve to najzad stavljeno na papir. Kako javlja Tajms, dve strane su potpisale predugovor i Holanđanin će biti prvo pojačanje kluba u novom Laportinom predsedničkom mandatu.

Za sada nema detalja ovog budućeg transfera, koliko će Vajnaldum zarađivati na Nou Kampu, ali zna se da će u Španiju stići kao slobodan igrač, pošto mu ugovor sa Liverpulom ističe u junu. Iako se govori da je njegov dolazak želja trenera Ronalda Kumana, činjenica je da je Barsa bacala udicu prema vezisti engleskog kluba i pre nego što je letos dovela Holanđanina za trenera.

Dvojka na Barsu protiv Sosijedada - 1,93

Dve stvari su sprečile raniji transfer: veliki finansijski problemi Katalonaca u doba korone i klauzula da Barsa do juna 2021. ne sme da kupuje igrače iz Liverpula. U slučaju da je prekršila to pravilo, morala da plati i dodatnih 93.000.000 evra „kazne“ Crvenima sa Enfilda. Ta klauzula je dogovorena između dva kluba kada je Filipe Kutinjo prešao sa Ostrva u Španiju.

Vajnaldum će posle pet godina napustiti Liverpul, u koji je došao 2016. godine iz Njukasla u transferu vrednom 25.000.000 evra. sa Crvenima je osvojio sve što se moglo osvojiti: titulu prvaka Engleske čekanu 30 godina, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope... Vreme je za neke nove izazove.

 --------------------------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

--------------------------------------------------------------


tagovi

Žoržinjo VajnaldumLiverpulBarselona

Obaveštavaj me

Liverpul
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara