Soler i Munijain u duelu (©AFP)
Soler i Munijain u duelu (©AFP)

Valensija uspela što Barsa i Real nisu: Ugo Duro utišao San Mames za revanš "od nule" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 23:29

Atletik Bilbao ispustio prednost u prvom meču polufinala Kupa kralja

Pali su ove sezone u Kupu kralja na San Mamesu i Barselona i Real Madrid, ali ne i Valensija. Nije uspeo Atletik Bilbao da sačuva prednost stečenu pogotkom Raula Garsije u 37. minutu, pošto je Ugo Duro u 65. poravnao na 1:1. Ispostavilo se i konačnih u prvom meču polufinala španskog kupa.

Revanš je 2. marta na Mestalji, tako da će Bilbao imati priliku za popravni, ali kako su izabranici Hosea Bordalasa odigrali ove večeri, čeka ih pakleno težak zadatak da se domognu trećeg uzastopnog finala.

Izabrane vesti

U odsustvu velikana kao što su Real, Barselona, Atletiko, Sevilja i Real Sosijedad, nadaju se u Baskiji da će njihov ponos ove sezone konačno doći do 24. trofeja u Kupu kralja, koji čekaju još od 1984. godine, ali da bi se našli u finalu sa Betisom ili Rajo Valjekanom (prvi meč dobio Betis 2:1 u gostima), moraće Marselinjova ekipa da odigra mnogo bolje u revanšu.

Prvo poluvreme donelo je odličan fudbal. Dinamičan i ofanzivan od obe ekipe, doduš uz dosta tenzije među igračima, dok su u nastavku domaćini pokušali da uspore tempo. Uspevalo im je to dvadesetak minuta, ali ih je presekao pogodak 22-godišnjeg Dura, momka koji je ponikao u Hetafeu, a ima i dva nastupa za Real Madrid. Velike zasluge za pogodak ima Gonsalo Guedes koji je odlično prošao po desnoj strani i centrirao ka Brajanu Hilu. Njegov šut uspeo je Agirezabala da odbrani, ali ne i odbitak na Durovu nogu...

Što se tiče gola za domaćine, iako ga je postigao Raul Garsija, najveće zasluge ima kapiten Iker Munijain. Prvo je iznudio faul, a onda centrirao na drugu stativu, gde se Garsija odlično izborio za poziciju i glavom sproveo loptu u mrežu. Činilo se da će taj pogodak dodatno motivisati domaćine da krenu u nove napade, međutim, Valensijini igrači uspeli su da odbiju svaki pokušaj rival do kraja utakmice, a uz pogodak Dura još nekoliko puta su stvorili paniku u odbrani Atletik Bilbaa. U finišu meča možda su i oštećeni za penal kada je Duro pao, ali je sudija Hose Munuera procenio da nije bilo faula.

Svakako, čeka nas uzbudljiv revanš 2. marta na Mestalji.

ŠPANIJA, KUP KRALJA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Rajo Valjekano - Betis 1:2 (1:1)

/Garsija 5 - Iglesijas 26, Karvaljo 68/

Četvrtak

Bilbao - Valensija 1:1 (1:0)

/Garsija 37 - Duro 65/


tagovi

Kup kraljaAtletik BilbaoValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara