Valijente uzeo šesticu, biće zadužen za atmosferu: Partizan mora da osvaja trofeje

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.06.18. | 14:38

Prvi Španac u istoriji crno-belih o Đukiću, Stojkoviću, La Masiji i šta planira da donese klubu iz Humske 1

Tri stranca i sva trojica besplatno. Ako se posmatra iz ekonomskog ugla, Partizan je odlično prošao, na bitnim i osetljivim pozicijama angažovao je pojačanja bez obeštećenja, a nadaju se u Humskoj 1 da bi osim sportskog mogli legionari da donesu i finansijsku dobit, kad se jednog dana budu prodavali.

U konkurenciji napadača Rikarda Gomeša i desnog beka Gabrijela Enekea, definitivno je Mark Valijente najzvučnije ime, biografiijom sugeriše da su crno-beli dobili oslonac na štoperskoj poziciji, jer je reč o fudbaleru školovanom u Barseloninoj La Masiji. Otuda su i očekivanja velika.
Bila mi je čas što sam bio kapiten igračima kao što su Fabregas, Pike, Pedro, Buskets. Sjajna generacija, ali to je bilo davno. Sad sam u Partizanu, nadaleko čuvenom klubu, za koji svi i u Španiji i u Evropi znaju. Možda ne pratimo toliko pažljivo srpski fudbal, ali svi znamo za Partizan, jasno mi je da je ekipa osvojila Kup i izborila plasman u Ligu Evorpe, kao i da veliki klub poput Partizana mora da osvaja trofeje. Prvi utisci su odlični“, rekao je Valijente na promociji u Ptuju, gde se Parni valjak nalazi na pripremama, dan posle potpisivanja dvogodišnjeg ugovora.

Izabrane vesti

Zagovornik dolaska prvog španskog fudbalera u Partizan je Miroslav Đukić. Dve godine ga je trenirao u Valjadolidu, dobro poznaje igračke i ljudske karakteristike i uveren je da će saradnja biti ponovo delotvorna, jer je sa klubom sa „Zorilje“ prošao napeto drugoligaško društvo i izborio povratak u Primeru.
„Đukić je došao kod nas u teškom trenutku, kad smo već dve godine igrali u nižem rangu. Doneo nam je pozitivnu energiju, a s njim na čelu počeli smo da igramo fudbal koji daje rezultate“, dodao je Valijente, uz napomenu da je odbarao da na poleđini dresa nosi šesticu.

gallery

Prilagođavanje na novu sredinu postaće mu još lakše kad se sa Mundijala u Rusiji vrati Vladimir Stojković. Bili su saigrači u Makabiju iz Haife.
Ne zaboravite da smo zajedno osvojili Kup Izralea“, nasmejao se odlično raspoloženi Valijente, koji će večeras u Sloveniji u društvu partizanovaca gledati meč Srbija - Brazil i navijati baš za Stojkovića. „Osetio  sam tokom boravka u Beogradu koliko je ovo bitan trenutak za vašu reprezentaciju, imate dosta talentovanih igrača. Biće teško protiv Brazila, međutim, u fudbalu sve može da se desi. Pogotovo što je svima poznato kakvi su Srbi borci“.

Opšti je utisak da je Partizan već sad jači, očekivanja Grobara su velika, a novi defanzivac bi trebalo da ih uveri da će i na planu igre sve delovati čvršće nego minule sezone.
S ljudske strane ću pokušati da donesem pozitivnu energiju. To sam radio u svakom klubu gde sam igrao, jer sam svestan koliko je atmosfera u svlačionici bitna za rezultate. A fudbalski, odrastao sam u La Masiji, međutim, u svim durgim klubovima morao sam da se prilagođavam drugačijim sistemima igre, pa će tako biti i u Partizanu“, rekao je Mark Valijente, pokazavši tako spremnost da se žrtvuje za potrebe tima.

MESI I JANKOVIĆ

Podsetio je novajlija iz belgijskog Eupena (istekao mu ugovor) kako je izgledao njegov prvi susret sa Leom Mesijem, dok su bili dečaci u akademiji Barselone:
Jednog dana nam je trener rekao da dolazi novi igrač. Samo je napomenuo da nije kao svi drugi koje smo imali, već da je poseban. Kad smo videli sitnog dečaka nismo verovali da će Leo postati jedan od najboljih na svetu“.

Zanimljivo, saigrači crno-belih oslovljavaju Marka Jankovića - Mesko. Po uzoru na Argentinca.
„Nisam znao, ali ako su mu nadenuli taj nadimak onda je to zato što je je odličan igrač“.

FOTO: FK Partizan


tagovi

Mark Valijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara