Merentijel (AFP)
Merentijel (AFP)

Valjda je to sudbina: Boka proigrala tek kad su se spojili Zver i Pipa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.02.24. | 01:57

Prvenac Dijega Martinesa na klupi velikana bez povređenog Kavanija

Nadavao se Edinson Kavani golova u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, samo što mu u Argentini ne ide. Otkako je letos završio evropsku misiju i vratio se u Južnu Ameriku, dao samo triput je bio precizan u dresu Boke juniors i izgleda da je morao da se Urugvajac povredi kako bi velikan sa Bomonjere ostvario prvu pobedu u kalendarskoj godini. Bez bivšeg asa Napolija i Pari Sen Žermena, savladan je Tigre u gostima 2:0, čime je napokon probijen led u Liga kupu Argentine.

Bez povređenog Matadora navijači Boke su strahovali kako bi mogao da izgleda njihov tim. Posebno što nije bio ubedljiv u početna dva kola (1:1 sa Sarimentom i 0:0 na gostovanju Atletiko Platenseu) i što Luka Longini baš i nije opcija u ofanzivi. U takvim okolnostima se novi trener, Dijego Martines opredelio da spoji Migela Merentijela i Darija Benedeta, a to se pokazalo savršenom kombinacijom.

Izabrane vesti

Urugvajac i Argentinac su na slične načine pogađali mrežu Tigrea i Boka je lakše nego što se pretpostavljalo zabeležila tri boda. Više zahvaljujući Merentijelu, koji je u 18. minutu pogodio mrežu, a u u 23. uočio ono što valjda samo senzori na savremenim računarima mogu, prazan prostor između petorice protivnika, „provukao“ loptu do Benedeta i tu je bio kraj, iako je i te kako imalo vremena da se vidi na stadionu „Hose Delađovana“.

Ispostavilo se da su mreže mirovale, ali će do narednog susreta (sa Defensa i Justisijom), navijači Boke praviti račun kako izgleda njihov tim sa napadačkim tandemom Zver-Pipa. Zver je prevod od Bestija, kako zovu Merentijala, pošto ovaj stvarno na terenu nekad ima instinkt životinje, dok Benedeta oslovljavalju Pipa. I kad se to spoji dobija se tandem koji funkcioniše.

Ne uvek, jer se tek sedmi put desilo da dejstvuju kao par u napadu od prvog minuta. A ni rezultati u prethodnoj, razočaravajućoj sezoni, nisu bili pohvalni. Sa njima u špicu Boka je dobila tek osmu od 15 utakmica kad su istovremeno na terenu, samo što je struka ranije lutala, pa ih „šetala“ od pozicije do pozicije.

Djego Martines ih je upario. I to protiv bivšeg kluba. Novi trener Boke, koji je pobedio u konkurenciji Frananda Gaga i Gabrijela Milita, ranije je sa velikim uspehom vodio baš Tigre. Sa njim je ušao u elitu, doveo ga do finala Liga kupa 2022. godine (poražen baš od Boke), plasirao se u Kopa Sudamerikana i tačno zna kako ko diše u klubu. Zato ih je pročitao i utabao put Đenovljanima ka prvencu u takmičenju.

LIGA KUP ARGENTINE - 3. KOLO

Subota

Independijente - Himnasija La Plata 0:1 (0:1)

/Salvija 24/

Nedelja

Rivadavija - Urakan 2:0 (0:0)

/Arse 53, Bjanki 70/

Taljeres - Rosario 4:1 (3:1)

/Bota 13, Rodrigez 42, Sosa 45+4, Katalan 61 - Lovera 30p/

Riestra - Barakas Sentral 0:1 (0:0)

/Brokero 48/

River Plejt - Velez Sarsfild 5:0 (4:0)

/Kolidio 5, 45, Borha 20, 31, 55/

Ponedeljak

Platense - Sentral Kordoba 1:0 (0:0)

/Aćen 66/

Njuels Old Bojs - Belgrano 1:0 (0:0)

/Ramirez 62/

Godoj Krus – Lanus 1:0 (0:0)

/Konešni 89/

San Lorenso – Union Santa Fe 0:0

Tigre – Boka juniors 0:2 (0:2)

/Merentijel 18, Benedeto 23/

Utorak

Estudijantes – Rasing 0:0

Banfild – Instituto 0:2 (0:0)

/Puebla 47, 56/

23.00: (2,80) Sarmijento (2,85) Defensa i Hustisija (2,70)

Sreda

01.15: (2,60) Atletiko Tukuman (2,90) Argentinos Juniors (2,85)

***kvote su podložne promenama




tagovi

ArgentinaArgentina 1Boka juniorsDario BenedetoMigel MerentijelLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara