Pedro slavi gol (©AFP)
Pedro slavi gol (©AFP)

Valjda Vitor Pereira nije toliki baksuz da i ovo ispusti - Flamengo rutinski dobio Fluminense

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 03:28

Šampion Južne Amerike napravio korak ka prvom trofeju od dolaska portugalskog stručnjaka

Otkako je stigao na klupu velikog Flamenga i tako zamenio Dorivala Žuniora, Vitor Pereira izgubio je sve bitne utakmice, odnosno ispustio je već tri šanse da uzme trofej. A, na klupi je tek dva meseca...

Portugalac je uspeo konačno da dobije jedan važan meč koji nešto donosi pošto je Flamengo gotovo rutinski pobedio najvećeg takmaca Fluminense u prvom meču finala Kampeonata Karioka.

Izabrane vesti

Nije trofej u prvenstvu države Rio de Žaneiro toliko veliki kao pehari u Superkupu Brazila - poraz 3:4 od Palmeirasa -, Svetskom klupskom prvenstvu - poraz od Al Hilala 2:3 - i Superkupu Južne Amerike - poraz od Independijentea del Valjea na penale - koji su mu izmakli iz ruku otkako je preuzeo klub, ali ima svoju težinu pošto je u meču za pehar nadigran najveći rival.

Šampion Južne Amerike dobio je gotovo rutinski prvi meč i tako bar delimično umirio uspeha uvek gladnu navijačku bazu koja broji preko 35.000.000 ljudi širom zemlje i planete - 2:0 (0:0).

Utakmicu velikog derbija Fla-Flu obeležio je Ajrton Lukas. Levi bek Flamenga bio je u posebnom raspoloženju pošto je probio bedem Fluminensea na otvaranju drugog poluvremena, a zatim bio i strelac za pogodak Pedra u 70. minutu čime je Rubronegro stekao ozbiljnu prednost uoči revanša koji se igra naredne nedelje, ponovo na Marakani.

Pre revanša, oba kluba imaće obaveze na startu Kopa Libertadores. Branilac titule ide u Kito na noge Aukasu, dok će Fluminense u Limu Sporting Kristalu.

Fluminense je bolje otvorio večerašnji meč, ali je patio zbog nedostatka kreacije. Oba trenera bila su jasna od početka u nameri da uzmu pobedu, a Trikolori su zahvaljujući Andreu i Gansu uspeli brzo da uspostave kontrolu ritma i zadrže loptu. No, to im nije dalo ništa naročito, pošto Fluminense nije znao šta će sa istom, niti kako da je dopremi do svojih napadača.

Najbolju šansu Fluminense je propustio pred pauzu. Posle velike greške Žersona, Džon Arijas je izašao sam pred golmana Santosa, ali je golman Flamenga bio maksimalno koncentrisan i spreman da zaustavi njegov pokušaj.

Dok je trener Fluminensea Fernando Diniz na teren poslao očekivanih 11, njegov kolega na suprotnoj strani je mešao karte. U odsustvu heroja Gjorgijana de Araskaete, na terenu se našao Mateus Franka. Pereira je takođe na klupi ostavio Gabija i poslao Evertona Sebolinju u igru, a sa klupe su meč počeli da gledaju Arturo Vidal, Rodrigo Kajo i Gabrijel Barbosa.

Zbog toga je Flamengo u početku izgledao tromo i neorganizovano. Seboljinja i Ajrton Lukas nisu mogli da ubrzaju igru, dok je trojka u poslednjoj liniji bila odsečena od ostatka ekipe. Ipak, kako je vreme prolazilo Flamengo je igrao sve bolje, pa su se tako naređale i šanse. Prvo Pedro, pa Franka pre odmora, da bi Lukas konačno zatresao mrežu u 51. minutu. Posle Pedrovog gola Fluminense je delovao potpuno izgubljeno, a ceh je platio trener Diniz koji je isključen zbog oštre pobune protiv sudijske odluke da pokaže Samuelu Ksavijeru žuti karton posle jednog oštrog starta nad Lukasom.

Kada se temperatura spustila, a strasti primirile, Flamengo je preuzeo posed lopte i priveo meč mirnom kraju. Fluminense je olakšao posao dodatno jer je bio više defanzivno orijentisan, kako bi sačuvao mrežu i probao da se oporavi do revanša...

BRAZIL, KARIOKA - FINALE, PRVI MEČ

Nedelja

Flamengo - Fluminense 2:0 (0:0)

/Lukas 51, Pedro 70/



tagovi

PedroFlamengoFluminenseBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara