Luj van Gal (©Reuters)
Luj van Gal (©Reuters)

Van Gal: Idemo u Katar da razvijamo fudbal? Besmislica, radi se samo o novcu

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 00:06

Holanđanin bez dlake na jeziku

Selektor Holandije Luj van Gal ocenio je smešnom odluku da se Mundijal ove godine održi u Kataru, oštro kritikujući tom priliku Svetsku fudbalsku organizaciju (FIFA).

Izabrane vesti

"Argumentacija da ćemo organizovati i igrati najveći turnir u nekoj zemlji da bismo tamo razvijali fudbal, a koju koristi FIFA, nema nikakvog smisla. U pitanju je su isključivo novac i komercijalni interesi. To je jedino što Fifu interesuje", kazao je Van Gal.

Podsetimo, prema pisanju britanskog Gardijana, blizu 6.500 radnika migranata iz Indije, Pakistana, Bangladeša, Nepala i Šri Lanke stradalo je od 2011. do 2020. godine, radeći na izgradnji infrastrukture u Kataru, sve u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo.

"Šta mislite, zašto nisam u Fifinom komitetu sa svim svojim znanjem i iskustvom? Zato što sam se uvek opirao takvim stvarima, jer sam govorio šta mislim. Nažalost, niko neće pomoći svetu da se reši ovakvih problema".

KVOTE ZA PRIJATELJSKE UTAKMICE REPREZENTACIJA

Van Gal je poručio da nakon Mundijala napušta selektorsko mesto, a za svog naslednika preporučio je Ronalda Kumana.

"Bilo bi razumno razgovarati sa Kumanom oko preuzimanja nacionalnog tima Holandije. Pre godinu rekao sam da trenutno jedini koji ima potrebno iskustvo. Sada isto to važi za Kumana. On bio pravi naslednik", zaključio je Luj van Gal.

Holanđani tokom predstojeće reprezentativne pauze igraju protiv Danske i Nemačke.


tagovi

Luj van Gal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara