Robin van Persi (©Reuters)
Robin van Persi (©Reuters)

Van Persiju dosta seljakanja, odbio poziv Ten Haga da mu se pridruži u Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 12:55

Holanđanin zbog porodice neće ponovo na Old Traford

Zbog 58 golova u 105 utakmica tokom tri sezone u kojima je nosio dres Mančester junajteda, a posebno zbog 26 koje je dao u osvajanju - ispostaviće se - poslednje titule Mančester junajteda (sezona 2012/2013), Robin van Persi prirastao je za srca navijačima na Old Trafordu.

Mnogo radosti doneo im je Holanđanin, pa su bili uzbuđeni zbog mogućeg povratka u klub, međutim, ništa od toga. Van Persi je odbio poziv Erika ten Haga da mu se pridruži u Mančester junajtedu kao jedan od asistenata u njegovom stručnom štabu.

Izabrane vesti

Era holandskog stratega na klupi poljuljanog velikana započela je 16. maja, ozvaničenim saradnjama sa Stivom Meklarenom i Mičelom van den Gagom, koji će mu biti prvi pomoćnici. Nadao se doskorašnji strateg Ajaksa da će i nekadašnji golgeter dati pozitivan odgovor, ali nije ga dobio.

Van Persi je odbijanje poziva obrazložio odlukom da ostane na okupu sa porodicom.

"Trenutno su mi najvažniji sin i ćerka. Oboje su pronašli strast u sportovima kojima se bave i to je jako važno. Dina je uspešna u jahanju konja, a Šakil u fudbalu, dok moja supruga Bučra razvija svoje talente kroz razne projekte i to je divno videti. Svi uživamo u zajedničkom vremenu", istakao je bivši reprezentativac Holandije.

Tokom karijere Van Persi je igrao za Fajenord (u dva navrata), Arsenal. Mančester junajted i Fenerbahče. Česte selidbe uticale su na odluku da odbije poziv iz Amsterdama.

"U Londonu sam se pet puta selio. Čak 14 godina proveli smo u inostranstvu, tako da smo se sata zapitali šta bi bilo najbolje za našu decu. Čini nam se da je to malo stabilnosti", iskren je Van Persi.

Bivši napadač je po završetku igračke karijere, maja 2020, postao pomoćnik Diku Advokatu u prvom timu Fajenorda, Arne Slot ga je po dolasku zadržao u stručnom štabu, dok je angažovan i u omladinskom pogonu kluba iz Roterdama, u kom mu sin nastupa za selekciju igrača do 15 godina.


tagovi

Robin Van PersiErik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara