(©Reuters)
(©Reuters)

Vapaj Arde Turana: Bankarka me prevarila, ostao sam bez 13.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.11.23. | 16:41

„Nemam više ništa“, jada se bivši turski fudbaler

Ni prvi, a sigurno ni poslednji bivši fudbaler koji je naseo na prevarantske šeme i ostao bez svega – Arda Turan.

Bivši turski reprezentativac, nekadašnji igrač Atletika iz Madrida i Barselone, otkrio je medijima u domovini da je ostao bez svega. Bez i poslednjeg evra koji je zaradio igrajući fudbal.

Izabrane vesti

Turan je ispričao da je naseo na prevarantsku šemu, koju je vodila izvesna Sedžil Erzan, direktora Denizbanke iz Istanbula.

„Prevarila me. Namamaila me rečima da ko god uloži novac u fond koji je vodila, dobro će zaraditi. Dao sam joj više od 13.000.000 evra“, jada se Arda Turan.

Da je prevaren, shvatio je kada je već bilo kasno.

„Uzela mi je sav novac koji sam zaradio i prevarila me. Nestalo je sve što sam stekao tokom karijere. Sve to me je potpuno iscrpelo“, dodao je Turan.

Istraga turske policije je utvrdila da Arda Turan nije jedini fudbaler, niti klijent Denizbanke koji je ostao bez miliona. „Nasankao“ se i Fernando Muslera, Urugvajac koji brani za Galatasaraj, a kojem je nestalo milion evra. Ojađeni su i bivši turski reprezentativci Emre Belezoglu i Emre Čolak, kao i čuveni trener Fatih Terim, koji nije toliko loše prošao, pošto je ostao „samo“ bez 300.000 evra.

Ukupno je 29 žrtava prevare, a cela suma koja je netragom nestala je 44.000.000 dolara. Organizatori ove šeme, Sedžil Erzan i četiri muškarca su u pritvoru. Naravno, svi su pred sudom odbacili optužbe.


tagovi

Arda TuranTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara