Trenutak kada je Ridiger dao gol (©Reuters)
Trenutak kada je Ridiger dao gol (©Reuters)

VAR poništio dva penala i gol Totenhemu, Tuhel i dalje maksimalan protiv Pevaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 22:42

Čelsi rutinski u finale Liga kupa

Ne ide Totenhemu protiv Čelsija u poslednje vreme. Od uvodnih dana 2019. kada su upisali treću pobedu u nizu nad gradskim rivalom, Pevci su još samo jednom u narednih 11 mečeva slavili protiv Plavaca. Bilo je to u osmini finala Liga kupa 2020, kada su prošli na penale.

Ove srede, u istom takmičenju, Čelsi je pobedom 1:0 "overio" prednost sa domaćeg terena (2:0) i plasirao se u finale, u kom će 27. februara igrati protiv boljeg iz dvomeča Liverpul - Arsenal.

Izabrane vesti

Rutinski su izabranici Tomasa Tuhela odradili posao i sačuvali Nemcu maksimalan učinak u mečevima protiv Totenhema. Dvaput je pobedio vodeći Borusiju Dortmund, a četiri puta od dolaska u Čelsi.

Za slavlje Plavaca ovaj put zadužen je bio Antonio Ridiger, koji je najbolje skočio u 18. minutu na centaršut Mejsona Maunta iz kornera. Ispod sebe je ostavio Pjera Emila Hojbjerga, a loša je bila i reakcija golmana Pjerluiđija Golinija, koji je poleteo u prazno.

Mnogo je bolji bio Čelsi u prvom delu meča, opredelivši se da napada od starta. Tako su već u uvodnih 10. minuta gosti imali dve odlične šanse, ali je lob Tima Vernera završio preko gola, a Golini je potom odlično zaustavio šut Romelua Lukakua.

U finišu prvog dela Totenhem je neopravdano mogao da dobije priliku da izjednači, pošto je nakon starta Ridigera nad Hojbjergom sudija Andre Mariner pokazao na belu tačku. Faul jeste bio, ali van kaznenog prostora, pa je iskusni arbitar posle gledanja snimka poništio svoju odluku.

Nije ovo bilo Marinerovo veče, jer je u drugom poluvremenu još jednom bio primoran da učini isto. Pokazao je na penal posle duela Kepe i Lukasa Mure u 56. minutu, međutim, opet je dobio savet iz VAR sobe da pogleda snimak, a na njemu se jasno videlo da je Čelsijev golman prvi stigao do lopte.

Nisu te dve situacije demoralisale domaće fudbalere koji su igrali mnogo bolje po povratku s odmora nego u prvom delu meča. Nastavili su da se bore za častan oproštaj od takmičenja i u 64. minutu uspeli da konačno pogode mrežu, ali - iz ofsajda. Ostao je Hari Kejn na svega 12 golova ove sezone, od kojih je polovinu dao u Ligi konferencije, takmičenju iz kog je Totenhem izbačen.

Novu priliku da konačno savladaju Čelsi, izabranici Antonija Kontea imaće vrlo brzo, već 23. januara u prvenstvenom duelu. Gledaćemo tada sigurno uzbudljiviji meč od večerašnjeg.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, REVANŠ

Sreda

Totenhem - Čelsi 0:1 (0:1) /prvi meč 0:2/

/Ridiger 18/

Četvrtak

prvi meč

20.45: (1.92) Liverpul (3.50) Arsenal (4.10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ČelsiTotenhemTomas TuhelAntonio KonteAntonio RidigerRomelu LukakuLiga kup

Obaveštavaj me

Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara