Mekarti startuje na Fodena (Reuters)
Mekarti startuje na Fodena (Reuters)

VAR ponovo zakazao u Premijer ligi - Gvardiolina neverica zbog nedosuđenog penala nad Fodenom

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 12:40

Španski stručnjak ponosan na poštenje svog fudbalera, Lesterov Džejms Medison podržao fudbalera Građana

Juče Mančester Siti protiv Sautemptona srećom nije uskraćen za bodove, ali je činjenica da je prema ekipi Pepa Gvardiole počinjena očigledna nepravda. Sudijske greške se najčešće pamte kada direktno utiču na (ne)osvajanje bodova, ali je najnovija u režiji Džona Mosa i VAR sobe svakako dala šlagvort španskom stručnjaku za izjavu posle utakmice.

Pri rezultatu 1:1, Fil Foden je stigao do lopte pre Aleksa Makartija, a protivnički golman mu je prilikom starta očigledno pogodio nogu. Krilni fudbaler Sitija je izgubio ravnotežu, ali se brzo pridigao u nameri da pošalje loptu u mrežu. To je, pokazalo se, bilo najgore što je mogao da uradi. Mos je prvobitno ostao bez reakcije, a posle konsultacije sa kolegama u VAR sobi, odlučio je da ostane pri tome da domaćinu ne dodeli penal iako je kontakt bio očigledan.

Izabrane vesti

"Ne mogu ni da shvatim zašto je Fulamu poništen gol protiv Totenhema, niti situaciju na utakmici Arsenal - Barnli. Novi primer je današnji nedosuđeni penal. Džon (Mos prim. aut.), ali tu je VAR i onda ne dosude penal. To je neverovatno. Dugo vremena, možda četiri-pet godina nisam komentarisao suđenje, ali ovo je zaista ne-ve-ro-va-tno, ne-ve-ro-va-tno", teatralan je bio Gvardiola u razgovoru sa reporterom posle utakmice.

LIGA EVROPE, 18.55: (1,62) MANČESTER JUNAJTED (3,80) MILAN (5,80)

Glavni u VAR sobi Endru Medli procenio je da nije bilo jasnog i očiglednog prekršaja.

"VAR postoji da se iskoristi onda kada sudije nisu mogle da vide situaciju. Naravno da mogu da naprave previde, ali zato se gleda snimak. Ali ako postoji snimak, a onda ne svirate penal u ovakvoj situaciji, zaista ništa ne razumem. Iskreno. Isto je sa Fulamom i Arsenalom. Možda će jednog dana pojasniti pravila svim trenerima i igračima", istakao je Gvardiola i nastavio,"Da smo izgubili 2:5 ne bih komentarisao, ali posle pobede to mogu da uradim, jer bi u suprotnom zvučalo kao izgovor. Ali ono na šta sam izuzetno ponosan je Filovo poštenje."

Foden je mogao da padne kada je osetio kontakt i u 90 posto slučajeva dobio bi penal. Odlučio je da postupi drugačije, a u njegovu odbranu na Tviteru je stao i fudbaler Lestera Džejms Medison.

"Biti pošten i pokušaj da se da ostane na nogama, da se ustane je kažnjen... Da je pao na zemlju i ostao da se kotrlja i vrišti skoro sam siguran da bi dobio penal. Pa gde je onda podsticaj da se ostane na nogama?", zapitao se Medison.



tagovi

Pep GvardiolaFil FodenVAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara