VAR se usijao na Brdu, mladi golman Čukaričkog poklonio pobedu TSC-u

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 15:55

Na kraju trijumf tima Žarka Lazetića – 3:2

Odličan meč viđen je na Banovom brdu, gde su Čukarički i TSC potvrdili status trećeg, odnosno četvrtog kluba u Srbiji. Viđeno je pet golova, dve VAR intervencije, majstorija makedonskog internacionalca Martina Mirčevskog, sjaj mladog Marka Rakonjca i na kraju veliki kiks mladog golmana Čukaričkog Novaka Mićovića koji se bespotrebno poigravao u zaostavnom vremenu, dozvolio Irfanu Đakovcu da ga izblokira i potom postigne pobedonosni gol za goste – 3:2

TSC je sačuvao nadu da može i do treće pozicije, mada ekipa Čukaričkog i dalje ima veliki kapital. Neće po dobrom pamtiti povratnički debi novi trener Brđana Milan Lešnjak, obzirom na poraz i seriju inidividualnih grašaka koje su domaćina odveli u poraz.

Izabrane vesti

Čukarički je bio bolji rival od gostiju iz Bačke Topole u prvom poluvremenu. Nekako su se spasili posle nekoliko prekida. I onda poveli sjajnim golom Martina Mirčevskog. Ponovo je makedonski internacionalac bio fatalan za Brđane. Samo što je ovog puta pogodio u 36. minutu nakon što je odapeo sa 20 metara, a lopta završila u rašljama mladog golmana Mićovića.

Drugo poluvreme je bilo još sadržajnije. Sve je počelo opravdano poništenim pogotkom Vukića, posle intervencije VAR-a. Odmah posle toga rivali su razmenili udarce. Rakonjac je izjednačio, ali je goste ponovo u vođstvo doveo Irfan Đakovac.

Postio je u prethodna dva kola Marko Rakonjac. Međutim, pokazao je mladi napadač da je jedan od najzanimljivijih igrača u Superligi Srbije. Konstantno je mučio odbranu TSC-a i osetio još jedan momenat koji mu je pomogao da stigne do 11. pogotka u Superligi Srbije. Posle centaršuta sa leve strane Rakonjac je pokupio otpadak, obradio loptu, zaobišao Filipovića i doneo Brđanima još jedno izjednačenje. Gol je u prvom trenutku poništen, ali je posle intervencije VAR-a Đorđe Maksimović pokazao na centar.

Sve je delovalo mirno do finiša utakmice. Čak je i delovalo da su oba tima zadovoljna remijem. Međutim, Novak Mićović je platio ceh mladosti. Previše je oklevao posle povratne lopte Mijailovića, poigravao se i na kraju Đakovcu poklonio zicer situaciju. Vezista TSC-a nije pogrešio.

SUPERLIGA, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

Radnički Niš - Voždovac 0:0

Subota

Čukarički - TSC 2:3 (0:1)

/Rakonjac 51, 64 - Mirčevski 36, Đakovac 53, 90/

18.00: (2,15) Crvena zvezda (3,20) Partizan (4,00)

Nedelja

18.00: (1,80) Vojvodina (3,40) Napredak (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko RakonjacŽarko LazetićMilan LešnjakTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara