VAR ubio emociju u Rimu: Zaniolo pogodio u 93. minutu, a potom se sve okrenulo naglavačke za Vučicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 17:12

Rimljani se mučili čitavu utakmicu, odlični vezista zatresao mrežu Đenove u trećem minutu nadoknade, ali je taj gol poništen posle gledanja VAR snimka. Zaniolo je posle kritika zaradio i crveni karton, pa se meč pretvorio u potpunu agoniju 0:0

Kada na talon stavite učinak svih najvećih timova u Seriji A ove sezone, onda je jasno da je Roma tu pokazala najamanje. Bukvalno svaki put kada je zaličilo da bi ekipa Žozea Murinja mogla da se upusti u borbu za onaj primarni cilj, a to je Liga šampiona, doživi se veliki korak unazad. Tako je bilo i danas u Rimu, gde je domaća Vučica demonstrirala potpunu nemoć da stigne do velika tri boda - 0:0.

Đenova se izborila za svoj 11. remi u sezoni, frenetično se branila u Večnom gradu, više od 20 minuta je igrala sa igračem manje, ali se nije dala savladati. Na kraju nije pomogla ni velemajstorija Nikola Zaniola, koji je posle fantastičnog prodora zatresao mrežu Salvatorea Sirigua u 93. minutu, ali je posle gledanja VAR snimka ustanovljeno da je Tami Abraham napravio prekršaj u začetku akcije. Da situacija bude još teža za nemoćnog domaćina, posle teških reči na račun sudije Rosarija Abisa crveni karton je dobio upravo Zaniolo, kojeg sada čeka nekoliko mečeva pauze.

Izabrane vesti

Murnjova Roma je imala previše problema tokom meča da noće put kroz protivničke linije, a nije joj pomoglo ni isključenje Lea Ostigarda u 68. minutu. Norvežanin je kao poslednji igrač srušio Afenu Đana, ali je sprečio ulazak brzonogog igrača iz Gane u stopostotnu šansu. Takođe, samo dva minuta ranije aktobatskim klizećim startom blokirao je udarac Tamija Ambrahama i izbacio loptu koja bi sigurno završila u mreži Đenove.

Više su Romina publika i sam italijanski fudbal zaslužili još jednog ozbiljnog kandidata za učešće u elitnom takmičenju, nego Murinjo i njegova ekipa za ono što su prezentovali na terenu. Portugalac je ponovo na delu pokazao da teško pronalazi "plan B" za svoje protivnike.

Đenova nije izmislila nikakvu "toplu vodu". Gosti su se hrabro branili sa duplim blokom, išli su na taj bod i iz kontranapada tražili priliku da ugroze gol Ruja Patrisija. Murinjova ekipa je bukvalno bacila skoro 60 minuta igre. Domaćin je imao duplo više loptu u svom posedu, ali to nije uspeo da kruniše kroz stvaranje neke opasne prilike pred protivničkim golom. Tek kada su se u 57. minutu, umesto Mejtland Najlsa i Serža Oliveire na terenu našli Afena Đan i Stefan el Šaravi počele su stvari da se menjaju.

One situacije koje je Leo Ostigard zaustavljao bile su najbolje do poništenog gola Zaniola što je domaćin uspeo da stvori. Norvežanin se tada žrtvovao sa svoju ekipu, istina crveni karton je potpuno zaslužio, ali mu se na kraju mora dati uloga jednog od najzaslužnijih igrača za osvajanje ovog boda ekipe Aleksandra Blesina.

Roma je ostala na četiri boda udaljenosti od četvrtoplasirane Atalante, ali i čak dve utakmice manje, pa je zaista teško govoriti o ambicijama Rimljana, pogotovo što su oni trenutno u seriji lakših mečeva, pa ovakvi propusti jednostavno nisu dozvoljeni.

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Roma - Đenova 0:0

18.00: (2,00) Inter (3,60) Milan (4,00)

20.45: (2,50) Fjorentina (3,40) Lacio (3,00)

Nedelja

12.30: (1,25) Atalanta (6,75) Kaljari (13,0)

15.00: (2,15) Bolonja (3,60) Empoli (3,50)

15.00: (3,00) Sampdorija (3,50) Sasuolo (2,45)

15.00: (9,00) Venecija (4,70) Napoli (1,42)

18.00: (3,20) Udineze (3,15) Torino (2,50)

20.45: (1,60) Juventus (4,10) Verona (6,25)

Ponedeljak

20.45: (3,10) Salernitana (3,35) Specija (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nikolo ZanioloŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara