Karlinjos (©Reuters)
Karlinjos (©Reuters)

Vasko na oporavku, Pelotas pred ključnim bitkama

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 22:38

Brazil 2: Moreplovci veliki favoriti protiv rivala koji je bez pobede na devet poslednjih susreta

Ušlo se u drugi deo sezone u drugom rangu Brazila, pa neizvesnost dobija na težini. Naročito u vrhu, gde najmanje 10 ekipa figurira za četiri karte koje vode u Seriju A. Vasko i Brazil de Pelotas se noćas u Sao Žanuariju sastaju u sklopu 22. kola drugog ranga (23.55), posle čega će obema ekipama biti malo jasnije do kog nivoa mogu do kraja kampanje.

Posle tri uzastopna poraza, sastav trenera Liske se oporavio snažnom pobedom od 2:0 nad Ponte Pretom prošle nedelje, pogocima Andreja i Kaija Lopeza. Brazil je pretposlednji na tabeli, sa 14 osvojenih bodova, i nije pobedio od 12. kola, kada je na kolena bacio Vitoriju sa 1:0 na stadionu Bento de Freitas.

Izabrane vesti

23.55: (1,45) Vasko (3,80) Brazil de Pelotas (8,00)

Uzbuđen pobedom u prošlom kolu - kojom je dospeo na četiri koraka od četiri najbolje pozicije - i potpisivanjem napadača Džona Sančeza, već najavljenog dolaska i defanzivca Valbera, Vasko krcat samopouzdanjem dočekuje Brazil de Pelotas. Morato, koji je bio odsutan iz duela sa Ponte Pretom zbog isključenja protiv Operarija, mogao bi da startuje umesto Gabrijela Pesa, ali postoji tendencija da mladić nastavi posle svog dobrog nastupa u nedelju. Romulo, još jedan koji se vratio sa suspenzije, počeće na klupi.

Strateg Moreplovaca Liska neće moći da računa na povređene Mičela, Ernanda i Sarafjorea, a neizvesni su Bruno Gomes i Danijel Amorim.

Sa druge strane, Brazil de Pelotas koji vodi trener Kleber Gaučo, ima pred sobom možda i ključne utakmice za opstanak u Seriji B. Rubronegri su osam bodova daleko od sigurne luke i svaki novi kiks udaljava ih od zadržavanja statusa. Kako bi se nečemu nadao na terenu ekipe iz Rio de Žaneira, Pelotas mora da održi ofanzivno držanje koje je predstavio protiv Rema, na stadionu Bento Freitas pre nedelju dana.

Gosti neće moći da računaju na veznog igrača Rilda, pozajmljenog od Gremija, koji je isključen u poslednjoj utakmici. U međuvremenu, Bruno Matijas bi trebalo da se vrati u početnu postavu.


tagovi

Brazil 2Vasko da GamaPelotas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara