Navijači Vasko da Game (©AFP)
Navijači Vasko da Game (©AFP)

Vasko u slobodnom padu: Alarm upaljen, stadion rasprodat

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 23:01

Brazilska Serija A: Moreplovci noćas (02.30) dočekuje Londrinu posle čak tri poraza u poslednja četiri kola

Ove godine nikad jača brazilska Serija B iliti nikad zvučnija. Tri velikana, nekadašnjih šampiona ne samo Brazila nego i Južne Amerike, Gremio, Kruzeiro i Vasko da Gama, morala su da igraju drugi rang takmičenja. Ako do kraja šampionata sve bude prema očekivanjima, gigante iz Belo Orizontea, Porto Alegrea i Rija naredne sezone ćemo gledati u eliti.

Kruzeiro se odavno vratio u najbolje društvo. Posle dve sezone tavorenje, borbe za opstanak i u Seriji B, svanulo je Plavima iz Belo Orizontea. Gremio je blizu promocije, dok vise Moreplovci. Vasko je u očajnoj formi u finišu prvenstva. Ima čak tri poraza u prethodna četri kola, pa opasno prete Sport Resife sa dva boda manje, Londrina sa tri, Ituano sa četiri…

Izabrane vesti

U Rio de Žaneiro noćas (02.30) stiže upravo kandidat za ulazak u Brazileirao, Londrina u 32. kolu Serije B. Navijači Vaska znaju da budu veoma ratoborni, da se fizički obračunavaju sa fudbalerima, da im probuše gume na automobilima, ali u ovom teškom trenutku svi imaju zajedničku misiju – povratak u elitu. Sve ulaznice su rasprodate za duel. Dobra vest za Moreplovce je da će do kraja sezone igrati čak četiri meča kod kuće. U ovom šampionatu su neporaženi pred svojim navijačima, imaju 10 pobeda i pet remija, a jedino lider Kruzeiro nije položio oružje na svom terenu.

02.30: (1,65) Vasko da Gama (3,35) Londrina (5,60)

Londrina je imala šansu da preskoči Vasko na četvrtoj poziciji prošle nedelje, ali je neočekivano prošle nedeje poražena od Ponte Prete na svom terenu (0:2).

Domaćin najveće nade polaže u prvog strelca tima Ranijela (devet pogodaka u sezoni), a tu je i Andre Santos sa šest. Na sredini terena je i dalje nezamenjiv, veteran Nene, nekadašnji igrač Pari Sen Žermena. Zbog povreda za tim iz Rija neće igrati Palasios, Rikelme i Gabriel Dijas.

Za Londrinu van stroja su Daglas Kutinjo, Leandrinjo i Viktor Souza. U prvom delu šampionata, sredinom juna, Vasko je dobio u Londrini sa 1:0 golom Ranijela u 48. minutu.


tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 2Brazil Serija BVasko da GamaLondrina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara