©Star sport
©Star sport

Vatreno krštenje za Seola Ki-kjona, ostanak Đerića garant uspeha

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.05.20. | 09:58

Gjeongnam danas hvata zalet protiv Đeonama u novoj sezoni, u kojoj ima velike aspiracije

Krenula je Druga liga Južne Koreje, vreme je da startuje i jedan od favorita za promociju. Gjeongnam ne želi da se duže zadržava u ovom rangu, već bi se hitno vratio u najjači rang, gde je prethodne sezone završio na 11. mestu. Otuda je i prvi meč vrlo važan, kako bi se ostalima stavilo do znanja da je prvo mesto "zauzeto".

Izabrane vesti

Trener Kim Jon-bo je dao otkaz posle neuspešne kampanje, a klupska vrhuška Gjeongnama izabrala je Seola Ki-hjona za naslednika. Radi se o nekadašnjem reprezentativcu i internacionalcu u Anderlehtu, Vulverhemptonu, Redingu, Fulamu i Al Hilalu, što implicira da bi u svom prvom samostalnom trenerskom izazovu mogao da implementira gomilu sakupljenih ideja. Vatreno krštenje Seol na klupi Avendžersa ima danas protim Đeonam Dragonsa (11.30).

Posle očiglednog razočaranja zbog ispadanja u K-Ligu 2, Gjeongnam je donekle promenio tim. Važni šrafovi poput Kim Jeong-beoma, Kim Hio-gia i Kunimota rešili su da ostanu u najvišem rangu i prešli su u Inčon, Gvangđu i Đonbuk, ali klub iz Čangvona nije sedeo skrštenih ruku. Napravljeni su impresivni potpisi, pošto su opremu erdom zaduživali Baek Sung-dong (Suvon), Jang Hieok-jin (Ansan Greeners), Hvang Il-so (Ulsan) i Nik Ansel (Đeonam). Povratak brazilskog krila Neguebe biće dobrodošao, kao i ostanak srpskog napadača Uroša Đerića.

Gorostasni Srbin iz Trebinja, i nekadašnji špic Amijena, niškog Radničkog, čačanskog Borca, lučanske Mladosti, užičke Slobode i Napretka, u Koreju je stigao 2018. U dresu Gangvona se na 50 mečeva čak 28 puta upisao u listu strelaca, zbog čega je prošlog jula prešao u Gjeongnam i u drugom delu sezone na 17 utakmica postigao devet golova. Đerićeva odluka da ostane u klubu dok je u Drugoj ligi savršen je pokazatelj rešenosti Gjeongnama da brzopotezno izbori promociju.

Zmajevi su, s druge strane, imali turbulencije. Činilo se da su imali spisak igrača za novu sezonu, ali je ključni igrač, Brazilac Bruno Bajo potpisao za Daejon. Radi se o igraču koji je postigao impresivnih 10 golova u samo 16 utakmica za tim prošle sezone. Bilo je i nekoliko dolazaka, od kojih je najpoznatiji dvadesetdevetogodišnji napadač Julijan Kristofersen. Norvežanin je visok gotovo dva metra i stigao je iz danskog Hobra, dok je prethodno bio član Kopenhagena i Jurgordena.


Foto: ©Star sport / ©Reuters


tagovi

Uroš Đerićk liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara