©Reuters
©Reuters

Vatromet u Erzurumu, Orlovi nastavili let ka tronu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 19:56

Fudbaleri Bešiktaša pobedom na gostovanju pobegli Fenerbahčeu na sedam bodova

Borba za titulu na kraju je bila jači motiv od borbe za goli život. Eruzurum je pružio sjajan otpor lideru turskog prvenstva, dva puta se vraćao iz minusa, ali je na kraju ostao bez bodova na svom stadionu. Bešiktaš je bez najboljeg strelca Vensana Abubakara upisao možda i ključnu pobedu u borbi za titulu i posle 32 kola ima sedam bodova prednosti u odnosu na Fener, dok je osam koraka ispred Galatasaraja - 4:2.

Hrabro su domaći igrači ušli u meč od starta, pokazali da mogu da se nose sa najboljim timom iz dosadašnjeg toka sezone i utisak je da su zaslužili makar bod u duelu sa istanbulskim Orlovima. Ipak, surova egzekucija gostiju je na kraju bila presudna, puleni Sergena Jaldžina su mahom koristili svoje šanse i na kraju upisali pobedu. Adem Ljajić je čitav meč presedo na klupi pobedničke ekipe.

Izabrane vesti

Posle samo 10 minuta postalo je jasno da nas čeka kiša golova. Bešiktaš je stigao do prednosti, Atiba Hašinson je ostavio odbranu na prstima, poslao pas ka Kajlu Larinu, a Kanađanin je fantastičnim udarcem sa ivice kaznenog prostora prosto pocepao mrežu Erzuruma za 1:0. Bio je to njegov 15. pogodak u sezoni izjednačio se na listi najboljih strelaca sa klupskim kolegom Abubakarom. Dvojcu lidera beži samo Bupendza iz Hatajspora (18 golova). Ipak, samo šest minuta je trebalo domaćinu da odgovori. Basan je centrirao iz kornera sa desne strane, najbolji u skoku u kaznenom prostoru Orlova bio je Leo Švehlen, koji glavom trese mrežu nemoćnog Destanoglua sa samo par metara.


Nije dugo nerešen rezultat bio na snazi. Već u 26. minutu Ogužan Ozjakup udarcem sa ivice kaznenog prostora vraća prednost gostima. Šutirao je u bližu ugao, golman Šumski je uspeo da ga pokrije, ali mu je lopta prošla kroz ruke i odsela u mreži. Ipak, da mu ne bude neprijatno postarao se njegov kolega sa drugog kraja terena. Igrao se 39. minut kada je Basan opalio sa oko 20 metara udaljenosti, bio je to snažan udarac, ali pravo u Destanogula, koji je ispustio loptu i nepomično gledao kako prelazi gol liniju. Sa 2:2 se otišlo na odmor.

Posle nešto više od 20 minuta igre u drugom delu, Bešiktaš i po treći put stiže do prednosti, ovoga puta zahvaljujući magiji Rašida Gezala. Bivši igrač Liona, koji u Istanbulu igra na pozajmici iz Lestera, je sjajno prošao po levoj strani, nanizao nekoliko fudbalera Erzuruma na putu ka golu, a onda sa ivice kaznenog prostora poslao neodranjiv udarac levicom u sam ugao. Imao je domaćin par solidnih prilika da ponovo izjednači, ali je tačku na ovaj susret u 87. minutu stavio rezervista Gokan Tore. Enkudu je povukao kontru po levoj strani, sačekao Torea, turski fudbaler je sjajno prošao pored nekoliko defanzivaca domaće ekipe i potom preciznim udarcem sa ivice peterca u dalji ugao postavio konačan rezultat.


TURSKA 1 – 34. KOLO

Subota

Hataj - Geztepe 2:3 (0:2)

/Dijuf 64, 90 - Jahović 30, 38, 78/

Rize - Trabzon 0:0

Galatasaraj - Karagumruk 1:1 (0:0)

/Babel 62 - Ndao 60/

Nedelja

Sivas - Konja 3:1 (1:0)

/Jatabare 27, Kajode 68, Arslan 80 c.k, Jaldžin 88p - Bitiki 54/

Ankaragudžu - Genčlerbirligi 2:1 (0:0)

/Gural 66, Kizildag 70 ag - Stanču 76/

Kajzeri - Antalija 0:1 (0:1)

/Naldo 45/

Erzurum - Bešiktaš 2:4 (2:2)

/Švehlen 16, Basan 39 - Larin 10, Ozjakup 26, Gezal 66, Tore 87/

Ponedeljak

15.00: (2,10) Kasimpaša (3,45) Malatija (3,50)

18.00: (1,55) Alanja (4,10) Denizli (6,00)

18.00: (1,47) Fenerbahče (4,40) Gazijantep (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atiba HašinsonAdem LjajićRašid GezalBešiktašErzurumGokan Tore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara