Miloš Vazura (©MN Press)
Miloš Vazura (©MN Press)

Vazura i o Nemanji Joviću: Imao je 10.000 evra platu, a tuži - to je kao da ja tužim oca i majku!

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.06.23. | 11:45

Ugovor će biti raskinut i sa Andradeom, Rikardo želi da ostane, plan je da se dovede pet ili šest pojačanja

Miloš Vazura ne baš najbolje raspoložen na početku Partizanovih priprema za narednu sezonu. Okolnosti to ne dozvoljavaju. Nije samo do razočaravajućeg četvrtog mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige u prošloj sezoni. Upravu crno-belog kluba sačekali su novi problemi. Već je Vazura govorio o tome da Partizan neće dozvoliti nijednom ocu da ucenjuje klub misleći na porodicu Matije Popovića, a kritikovao je generalni direktor i ponašanje Nemanje Jovića, koji je zatražio raskid ugovora.

Vazuru je takav potez razočarao, a razočarali su ga i mediji koji su po njegovom mišljenju stali u odbranu igrača, a ne kluba i uprave, koja je to, dodaje, zaslužila.

Izabrane vesti

Ne znam šta se dešava sa igračem, nije se javio. Jović je imao 10.000 evra platu, krenuo je sa 1.000, pa 3.000, 6.000, kao i svaki mladi igrač. Imao je dug, podneo je zahtev za raskid, mi smo predali slučaj advokatima i sada čekamo. To je isto kao da se ja jedan dan probudim i krenem da tužim oca i majku koji su me naučili da jedem, pričam, hodam”, počeo je generalni direktor crno-belih.

Frustiran je i zbog toga što mediji nisu stali u odbranu kluba.

Kada su u pitanju mladi igrači, Partizan treba da dobije veću podršku. To zaslužuje i ova uprava i mi. I Vlahović i Lukić i Pavlović, Milenkvoić, Živković, svi su oni mogli da tuže klub pa se drugačije završilo… Nije normalno i ne očekujem od medija da daju podršku u takvim postupcima. Nije normalno ponašanje igrača, niko nije znao da postoji problem. Otkrićemo sve druge detalje, ali ćemo najpre da sačekamo ročište”.

Klub je ovog leta napustio i Hamidu Traore, koji nije opravdao očekivanja, a biće i novih odlazaka

Planiramo još raskida ugovora. Zahvalili smo se Traoreu na saradnji. Trener ima druge planove. Moramo da se oslobodimo nekih igrača, verovatno ćemo i sa Andradeom da raskinemo. Na putu smo, pričali smo sa njegovim menadžerom. Ostali su tu. Čekamo Vujačića, Saničanina i Dijabatea da se vrate sa reprezentativnih okupljanja”.

Navijače možda i najviše zanima šta će biti sa Rikardom Gomešom, jer on svakako ne spade u one koji su razočarali, a spekuliše se da bi mogao na Bliski istok?

Rikardo nema zvaničnu ponudu. Sve je na nivou razgovora. Njegova je želja da ostane, ali nekad ne možemo da se borimo sa zemljama kao što je Katar”.

Kad su u pitanju dolasci, Partizan je do sada doveo beka Nikolu Antića, te zadnjeg veznog Frenka Kanutea. Biće još pojačanja, pretpostavlja se da će u Beograd stići i nekadašnji golman Radničkog iz Niša Aleksandar Jovanović.

Prelazni rok je živa stvar. Svesni smo kako smo završili sezonu, da je jedna od lošijih u istoriji, da smo bili četvrti, što je nedopustivo za Partizan. Očigledno je nešto falilo timu… Blizu smo da završimo golmana. cilj nam je da dovedemo pet ili šest igrača. Nakon ovog obraćanja idemo da radimo na dolasku četvrtog pojačanja. Teško je kupovati igrača u julu, a kamoli sada u junu. Svi igrači čekaju ponude”.

Bombastičnih akvizicija za sada nema. Uostalom, finansijska situacija i neizvesnost oko igranja evropskih utakmica tokom jeseni diktiraju poteze uprave. Pa Vazura ne krije da će i sledeće sezone Partizan forsirati mlade igrače, jer se na njima najbolje zarađuje.

Moramo da forsiramo te mlade igrače. I forsiramo. Mi smo jedini tim koji prodaje u poslednjih pet godina, evo sad je i TSC prodao. Pre toga, ne znam da je neko”.


tagovi

Miloš VazuraNemanja JovićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara