©MN Press
©MN Press

Vazura najavio napad na titulu: Otkad sam u klubu, nismo uložili ovoliko novca

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 17:47

"Saldanja ostaje, njegovom prodajom bismo poslali poruku da nismo zainteresovani za titulu"

Liderska pozicija na kraju jesenje trke, obezbeđena pobedom u večitom derbiju, rasplamsala je motive Partizana u nastavku šampionata, a osim rezultata u zvaničnim utakmicama povod za optimizam crno-belih mogu da budu i zimski prelazni rok i rezultati u kontrolnim utakmicama.

Uspeo je lider Mozzart Bet Superlige da pojača igrački kadar tokom pauze, ali ostvari dve značajne prodaje (Mihajla Ilića i Kristijana Belića), dok su se na radaru stranih klubova našli i ostali igrači Partizana na čelu sa Saldanjom. Brazilac je privukao pažnju niza klubova među kojima i Sevilje i Bešiktaša, ali je Miloš Vazura u razgovoru za Telegraf istakao da napadač neće menjati sredinu u aktuelnoj sezoni.

Izabrane vesti

"Saldanja ostaje, tu nema promena. Pokazao je da je jedan od najboljih naših igrača i on je veoma zadovoljan što ostaje. Kad bismo prodali Saldanju poslali bismo poruku svima da nismo zainteresovani za titulu. Tako da, nema ništa od njegove prodaje. Nadam se da su i navijači zadovoljni njegovim ostankom", rekao je generalni direktor Partizana.

Upravo poučeni pozitivnim primerom Saldanje, za kojeg je plaćeno sedmocifreno obeštećenje, crno-beli su i u ovom prelaznom roku investirali značajan novac, pre svega za dolazak Jung Džun Goha koji je plaćen 1.200.000 evra.

"Ulagali smo i ranije. Kupili smo Sadika za 1.750.000 evra. Ali za Saldanju je ceo sportski sektor insistirao da se dovede. Kad je tako, onda treba uložiti sve napore i dovesti igrača. Razlika u sadašnjem poslovanju je to što sada gledamo da pojačanja plaćamo kroz što više godišnjih rata. Jedino tako možemo da ispratimo visoke transfere i da dovedemo kvalitetne igrače. Otkako sam ja tu, nismo nikada uložili ovoliko novca. Jun, avgust, sada januar... Stručni sektor mora da bude zadovoljan".

Uz igrački kadar jači nego jesenas, ali i tri pobede bez primljenog gola u dosadašnjim proverama, ne čudi što u Humskoj napad na titulu više nije tabu tema.

"Normalno je da, posle pobede u derbiju, očekujete da se borite za titulu. Jesenji smo prvaci, pojačali smo tim, ispunili želje sportskom sektoru i treneru. Normalno je da se borimo za titulu. Naravno, neće biti lako. Zvezda ima najskuplji tim u svojoj istoriji, kako kažu njeni čelnici, a tu su i drugi jaki klubovi poput Čukaričkog, Vojvodine, TSC. Sve su to dobre ekipe. Neće biti lako ni njima ni nama da pobedimo sve te protivnike", rekao je Vazura.



tagovi

Miloš VazuraFK PartizanMozzart Bet SuperligaMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara