Već radi sve za Rajevca! Partijev slobodnjak pod prečku za proboj na vrh tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 17:29

Drugo slavlje selekcije srpskog stratega po njegovom povratku na klubu Crnih zvezda - 1:0

Milovan Rajevac u potpunosti uživa na startu novog ciklusa u reprezentaciji Gane. Dva puta u samo tri dana savladao je Zimbabve, ali to nije najjači utisak, već način na koji je Tomasa Partija učinio glavnim adutom državnog tima. O subotnjem okršaju je napravio potez utakmice, kada je vezistu Arsenala prebacio iz defanzivne u ofanzivnu ulogu, što mu je ovaj uzvratio prelomnim pogotkom na meču, ali i porukom da je za selektora i Ganu spreman da učini šta god je potrebno, a danas je ponovo bio heroj slavlja. Gana je Partijevim golom iz slobodnog udarca slomila domaćina u Harareu i probila se na čelo kvalifikacione grupe G - 1:0 (1:0).

Ključni trenutak meča dogodio se u 31. minutu. Parti je gađao snažno i pod prečku, ali je opšti utisak da je veliki kiks napravio golman Zimbabvaa Talber Šumba. Iskusni čuvar mreže je prilično loše skočio, kao da je loše procenio brzinu te lopte, koju je mogao da prebaci preko prečke, ali mu je ona praktično prošla kroz ruke i spasa za domaćina nije bilo.

Izabrane vesti

Rajevac je još jednom besprekorno posložio kockice. Gana je uspela da zatvori bukvalno sve puteve ka svom golu, pa je gol iz slobodnog udarca stigao kao poručen. Zanimljivo, Partiju su golovi protiv Zimbabvea premijerni u ovoj godini za državni tim, a sada je došao do cifre od 12 postignutih golova na 33 utakmice.

Gana još uvek nije u idealnoj situaciji, s obzirom da Južna Afrika ima bod manje, a od 18 časova u Johanezburgu dočekuje Etiopiju. Odluka pada u novembru, a od velike važnosti za Ganu biće gostovanje Etiopiji 13. novembra, gde će morati da ostvare pozitivan rezultat i tako tri dana kasnije u meču odluke sa Južnom Afrikom u Gani odlučuju od plasmanu narednu rundu kvalifikacija.

GRUPA G:

Zimbabve - Gana 0:1 (0:1)

/Parti 31/

(1,40) Južna Afrika (4,40) Etiopija (9,00)



tagovi

Milovan RajevacTomas Parti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara