(©AFP)
(©AFP)

Već viđeno: Maslov u svoju mrežu, Sobolev otresao Rostov i režirao preokret Spartaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 20:08

Preslikan moskovski derbi sa Dinamom...

Agonija Spartaka je završena, Rostov je bačen na kolena. Otkritije arena se klanja Aleksandru Sobolevu. Sedam puta u metu na četiri vezana meča. Spartak jezdi na leđima ruskog napadača, tek je uhvatio zalet i ne namerava da stane.

Kakav bi to meč bio ako Aleksander Sobolev ne pogodi? Postalo je nezamislivo da ime napadača crveno-belih ne zatreperi na semaforima širom Rusije. Tim sa Otkritije arene je ponajviše zahvaljujući strašnoj formi Aleksandar Soboleva protutnjao kroz mart, ostvario tri trijumfa i uključio se u bitku za titulu. Sada je presudio Rostovu sa dva gola.

Izabrane vesti

Kaznena ekspedicija Domenika Tedeska trese mreže, ali ima jednu veliku boljku. Koliko god da veze u napadu, isto se ne može reći za defanzivce. Klimavu poslednju liniju tima italijanski stručnjak nije uspeo da zategne, a Rostov je znao da kazni propuste.

Nikako ne leži Rostov ekipi Spartaka, videlo se to i danas. Ipak, crveno-beli su bolje počeli. Viktor Mozes se sa desnog boka sjurio u sredinu, izlomio je čuvara, zategao sa ruba kaznenog prostora i pogodio. Uz malo sreće. Gađao je Nigerijac kontra ugao, lopta je pogodila jednog igrača Rostova na putu do gola i prevarila Sergeja Pesjakova.

A, onda žuta minuta Spartakove odbrane i pet minuta apsolutne dominacije Rostova. Toliko im je bilo potrebno za preokret. Morali su gosti bolje da odreaguju kod prvog gola Rostova, nisu očistili na vreme, usledilo je novo ubacivanje u sredinu, a Pavel Maslov je sproveo loptu u sopstvenu mrežu. Ni u drugoj situaciji se defanzivci Spartaka najblaže rečeno nisu proslavili. Previše su statični bili, čekali su da se sve reši samo od sebe, a njih je rešio Georgi Mahatadze.

Nije se dobro pisalo Spartaku, vodilo je ka šestom meču u nizu bez trijumfa nad Rostovom, ali je Aleksandar Sobolev imao neku svoju računicu. U njoj ne stoji neuspeh, već nastavak potere za Zenitom. Pred odlazak na odmor Aleksandar Sobolev je demonstrirao da se izvanredno snalazi u skakakvim situacija i da je gospodar šesnaesterca. Hladan tuš za Rostov, a novo iznenađenje domaćina je sačekalo po povratku na teren.

Bomba Viktora Mozesa nije ušla, a stvari je popravio ruski napadač. Korner, Sobolev najviši u skoku, trzaj glavom i lopta j u mreži. Sobolev na koti 12, rame uz rame sa Džordanom Larsonom, kolegom iz napada, a Spartak na bod zaostatka za Zenitom, ali i utakmicom više.


PREMIJER LIGA RUSIJE – 24. KOLO

Subota

Rotor – Lokomotiva 0:2 (0:1)

/Krihovjak 21, Žemadedinov 79/

Krasnodar - Ahmat 0:5 (0:1)

/Karin 5, Semenov 49, Beriša 51, 68, Jonov ag 95/

Rubin - Soči 1:0 (0:0)

/Kvaratškelija 72/

Dinamo Moskva - Ufa 4:0 (2:0)

/Lesovoj 10, Tjukavin 28, Nojšteter 52, Komličenko 61p/

Nedelja

Ural - Arsenal Tula 2:0 (1:0)

/Pogrebnjak 13, Gadžimuradov 85/

Tambov - CSKA 1:2 (1:1)

/Arhipov 16pen - Vlašić 26pen, Rondon 52pen/

Rostov - Spartak Moskva 2:3 (2:2)

/Maslov 27ag, Mahatadze 32 - Mozes 23, Sobolev 44, 58/

Ponedeljak

18.00: (1,30) Zenit (5,50) Himki (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Spartak MoskvaRostov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara