Danijel Tijun (©Shutterstock, ©Reuters)
Danijel Tijun (©Shutterstock, ©Reuters)

Već viđeno

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 08:57

Hamburger i treću sezonu zaredom ispušta iz ruku poziciju koja vodi u Bundesligu

Neki đavo je ušao u fudbalere Hamburgera i ne da im da se vrate u Bundesligu. Ne postoji drugo objašnjenje. Možda su se i neke nevidljive sile urotile protiv Dinosaurusa i ne dozvoljavaju im da napuste Cvajtu. Velikan sa severa Nemačke je sve dalje od promocije. Od povratka rangu kojem pripada po nasleđu, istoriji i tradiciji. Već viđeno, zar ne?

Otkako je 2018. prvi put u istoriji ispao iz Bundeslige, HSV na čudan način ostaje bez uspona. U obe dosadašnje drugoligaške kampanje završavao je na četvrtoj poziciji, odmah ispod onih koji su se domogli Bundeslige ili baraža, i to tako što je većim delom sezone bio vodeći ili zauzimao mesto u Top 3 tima. I, onda, kada treba da se finišira, tajac. Tekuća treća sezona Hamburgera u Cvajti umnogome podseća na minule dve...

Izabrane vesti

18.30: (2,70) Bohum (3,30) Hamburger (2,60)

Ekipa sa Folksparkstadiona je u seriji od pet mečeva bez trijumfa, ispustila je prvo mesto i pala na treće, koje deli sa Grojterom. Iza su Karslrue i Hajdenhajm, koji se zalaufao i ozbiljno preti, a ni Fortuna iz Diseldorfa nije za potcenjivanje. Uostalom, svako ko je u gornjem domu je u prilici da iz ruku uzme HSV-u ono što toliko želi, da se očigledno potpuno uspaniči kada je blizu cilja.

U sklopu 25. kola Cvajte, dakle 10 rundi pre kraja sezone, Hamburger gostuje Bohumu, lideru na tabeli (18.30). Momci sa Vonovija-Rurstadiona beže gostima pet bodova, pa bi u slučaju slavlja mogli da steknu pozamašnu zalihu i naprave veliki korak ka plasmanu u najviši rang.

Četa Danijela Tijuna je u sezonu ušla kao prvi favorit za povratak u elitu. Tako je i delovala sve do početka februara. Remiji sa Aueom i Grojterom najavili su pad forme, usledila su dva poraza od poslednjeplasiranog Vicrburga i Sankt Paulija u gradskom derbiju, da bi HSV u minulom kolu remizirao sa Kilom na svom stadionu, pa su Rode ostale na drugom mestu sa tri boda prednosti.

Dobra vest je da je protiv direktnog rivala u borbi za promociju Simon Terode nastavio golgetersku seriju, postigao je 20. pogodak u sezoni i ubedljivo vodi na listi strelaca nemačke druge lige. I, zaista, ako iko može da bude ključna figura povratka HSV-a u Bundesligu, onda je to momak iz mesta sa nemačko-holandske granice. Terode je doktor za Cvajtu. U tri navrata je tokom prethodnih pet sezona bio najbolji strelac lige, a dva puta je osvajao takmičenje sa Štutgartom i Kelnom. Dodajmo i da je treći najubojitiji golgeter ovog takmičenja u istoriji sa 138 pogodaka, dok mu vodeći Diter Šacšnajder beži 16 golova.

Bohum je sa druge strane u daleko boljoj formi. Na poslednjih pet mečeva je upisao četiri trijumfa. Nadigrao je Osnabrik, Braunšvajg, Vircburger i minulog vikenda Grojter, dok je poraz pretrpeo samo od Auea. Četa Tomasa Rejsa, za koju nastupaju srpski internacionalci Erhan Mašović i Miloš Pantović, kod kuće je samo dva puta ostala bez bodova, a u preostalih 10 duela na Rurstadionu ubeležila je dva remija i osam pobeda. Glavna uzdanica ekipe je austrijski internacionalac Robert Žulj, koji je postigao 12 golova i dve asistencije ga dele od dabl-dabl učinka.

Krajem novembra je Bohum ostvario ubedljiv trijumf u Hamburgu (3:1), pa ne bi bilo čudno da osvoji ceo plen i kod kuće. Rejsova ekipa je na svom terenu loptu iz mreže vadila u samo osam navrata ove sezone, dok je HSV u seriji od četiri meča bez pobede na strani i na poslednjih pet gostovanja je primio devet golova.

CVAJTA - 25. KOLO

Petak

18.30: (2,70) Bohum (3,30) Hamburger (2,60)

18.30: (2,75) Hajdenhajm (3,05) Holštajn Kil (2,75)

Subota

13.00: (1,93) Darmštat (3,50) Aue (4,00)

13.00: (3,90) Sandhauzen (3,50) Fortuna Diseldorf (1,97)

Nedelja

13.30: (1,72) Hanover (3,50) Vircburger (5,00)

13.30: (1,97) Karlsrue (3,50) Braunšvajg (3,90)

13.30: (1,87) Nirnberg (3,50) Osnabrik (4,30)

Ponedeljak

20.30: (2,50) Sankt Pauli (3,35) Paderborn (2,80)

Sreda

18.30: (3,20) Regenzburg (3,35) Grojter (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaHamburgerBohumSimon Terode

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara