Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Veče poklona u Pragu, Partizanovi dželati odveli Fajenord u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 23:15

Marselj iz jedinog udarca u okvir gola srušio PAOK

Imaće Partizan sa kim da podeli iskustvo iz dvomeča sa Fajenordom. Ono što je su na svojoj koži osetili crno-beli, iskusila je i Slavija. Hrabro je praški tim ušao u bokserski meč sa roterdamskim, spuštenog garda pokušao da se nadmeće sa njim, ali iz ringa na kraju nije uspeo da izađe. Podignute glave i stegnutih pesnica, ekipa Arnea Slota otišla je u polufinale Lige konferencija, pošto je u novih 180 minuta fudbala pokazala neverovatan napadački potencijal – 3:1 (1:1), prvi meč 3:3.

Na osam Partizanu, Fajenord je spakovao još šest golova Sparti i demonstrirao ofanzivni arsenal kakav nije niko u novooformljenom takmičenju UEFA. Opet, nije Slavija sa ovako krhkom odbranom ni mogla da se nada boljem ishodu. Četiri gola primila je od Fenerbahčea, isto toliko i u dvomeču sa LASK-om, i onda "šestica" od Holanđana. Dakle, deset samo u nokaut fazi, previše za tim koji cilja samu završnicu takmičenja.

Izabrane vesti

Još jednom su katastrofalne reakcije odbrane došle glave češkom timu, a Siril Desers i Luis Sinistera, Partizanovi dželati iz prošle runde (Desers dao dva i namestio jedan gol, Sinistera upisao gol i dve asistencije) umeli su da ih surovo kazne. Prvu već u drugom minutu Desers posle slabe komunikacije dvojice defanzivaca domaće ekipe na sredini terena, drugu na isteku sat vremena igre kada mu je golman Slavije Ales Mandus neobjašnjivom greškom praktično poklonio gol, njegov osmi u takmičenju. Na kraju se upisao i Sinistera - njegov deseti pogodak u Ligi konferencije - petnaestak minuta pre kraja, pošto se ubacio između dvojice čuvara i na dodavanje Džorita Hendriksa pogodio bliži ugao Mandusovog gola.

Bio je doduše velikodušan i vezista Orkan Kokdžu, odužio se neopreznim, kratkim dodavanjem u 13. minutu Mandusu za poklon sa starta utakmice i vratio rivala u život, držala se Slavija potom gotovo punih sat vremena u igri, ali pravo čudo je kako je sa ovakvom odbranom i toliko izdržala...

Marselj je za razliku od Fajenorda, makar rezultatski, nešto lakše ostvario plasman u polufinale. Francuski tim je posle 2:1 na Velodromu, u Solunu još jednom savladao PAOK, ovog puta mimimalnim rezultatom, i našao svoje mesto među četiri najbolja u novooformljenom takmičenju.

Uspeo je tim Horhea Sampaolija da pregrmi paklenu atmosferu koju su domaći navijači priredili na Tumbi, da ostane neokrnjen i pored 13 udaraca grčkog tima i po drugi put u četiri godine se plasira u polufinale nekog evropskog takmičenja (2018. poražen u finalu Lige Evrope od Atletiko Madrida).

Put do tamo pokazao mu je Dimitri Paje. Odlični Francuz bio je tas na vagi koji je prevagnuo na stranu Marselja u ovom dvomeču. Na evrogol i asistenciju sa Velodroma, iskusni plejmejker nadovezao je još jedan pogodak. Veliki posao odradio je Mateo Genduzi presekavši pas na sredini terena, povukao je potom kontru, kratko iskombinovao sa Sedrikom Bakambuom, a onda na petercu poslužio Pajea. Bio je to prvi i jedini udarac gostiju u okvir protivničkog gola. Ispostaviće se i – presudan.

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

PSV - Lester 1:2 (1:0) /prvi meč 0:0/

/Zahavi 27 - Medison 77, Pereira 88/

Roma - Bode/Glimt 4:0 (3:0) /prvi meč 1:2/

/Ejbraham 5, Zaniolo 23, 29, 49/

PAOK - Olimpik Marselj 0:1 (0:1) /prvi meč 1:2/

/Paje 34/

Slavija Prag - Fajenord 1:3 (1:1) /prvi meč 3:3/

/Traore 14 - Desers 2, 59, Sinistera 78/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

PAOKLiga konferencijeMarseljFajenordSlavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara