Marko Nikolić i Miloš Milojević (©Star Sport)
Marko Nikolić i Miloš Milojević (©Star Sport)

Večiti derbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 11:29

Marko Nikolić sa Šabab Al Ahlijem ukršta koplja sa Al Vaslom Miloša Milojevića u borbi za plasman u polufinale Liga kupa

Dubai je najveći i najgušće naseljeni grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poslovni centar Srednjeg istoka. Dom je trenutno tri fudbalska tima koja se takmiče u najvišem rangu takmičenja, koji se oduvek bore za najviši plasman.

Od ove sezone, pak, međusobni sudari Šabab Al Ahlija, Al Vasla i Al Nasra imaju širu dimenziju. Na kormilu pomenutih klubova nalaze se srpski treneri Marko Nikolić, Miloš Milojević i Goran Tufegdžić, pri čemu posebnu pažnju privlači dvoboj nekadašnjih stratega Partizana i Crvene zvezde, ujedno i poslednjih stručnjaka koji su doneli pehar šampiona Srbije večitima.

Izabrane vesti

Prošlo je više od četiri meseca otkako su Nikolić i Milojević stigli u Emirate, gde beleže odlične rezultate i "pucaju" na trofeje na svim frontovima, a ovog petka je vreme za prvi međusobni duel. Šabab Al Ahli dočekuje Al Vasl u četvrtfinalu Liga Kupa Ujedinjenih Arapskih Emirata, drugog po važnosti Kupa u zemlji (14.45).

14.45: (1,67) Šabab Al Ahli (3,60) Al Vasl (4,90)

Crveni vitezovi su bili izuzeti od učešća u prvom kolu jer su branioci titule šampiona, i svoj put započinju od četvrtfinala.

"Neophodno je da nastavimo jako na turniru koji smatram važnim i prema kome se odnosim sa istim stepenom interesovanja kao prema svakom drugom takmičenju. Utakmica takođe dobija dodatni značaj jer će okupiti dva glavna tima, od kojih svaki želi da se kvalifikuje za sledeću rundu", rekao je Marko Nikolić, nekadašnji trener Rada, Vojvodine, Partizana, Fehervara i moskovske Lokomotive.

S druge strane, Al Vasl se posle međunarodne pauze vraća zvaničnim utakmicama kroz četvrtfinale Liga kupa. U šampionatu je trećeplasiran sa 11 bodova posle pet kola, dva poena daleko od vodećeg Šabab Al Ahlija.

"Međunarodna pauza je bila prilika da povratimo energiju. Trenirali smo snažno u protekle dve nedelje i vidim da su igrači sada u boljoj kondiciji. Šabab Al Ahli je na vrhu lige, i primio je mali broj golova, tako da moramo da budemo potpuno fokusirani da bismo postigli pozitivan rezultat. Ovo je drugačiji turnir i najkraći put do osvajanja važne titule", poručio je Milojević, prošle godine osvajač duple krune sa Crvenom zvezdom.

I dok Nikolić u sastavu ima zvezdaše Luku Milivojevića i Bogdana Planića, Milojević ima pomoć Nenada Đorđevića, bivšeg partizanovca, koji je jedan od trojice asistenata.

UAE, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Petak

14.45: (1,67) Šabab Al Ahli (3,60) Al Vasl (4,90)

17.30: (2,20) Al Džazira (3,35) Al Vahda (3,05)

***kvote su podložne promenama


tagovi

UAEŠabab Al AhliMarko NikolićAl VaslMiloš MilojevićLuka MilivojevićNenad ĐorđevićBogdan Planić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara