Nikolić i Zilkić (©StarSport)
Nikolić i Zilkić (©StarSport)

Večiti majstor Semir Štilić: Željo rastužio Banalučane i najavio pohod na titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.08.20. | 19:24

Za domaće pogađali Štilić i Mujezinović

Uvodna utakmica trećeg kola šampionata Bosne i Hercegovine odigrana je na Grbavici, gde je u derbiju runde Željezničar savladao Borac iz Banjaluke 2:1(0:0). Uoči duela bilo je jasno da će nečija pobednička serija biti prekinuta, a izabranici Amara Osima postarali su se da to budu crveno-plavi.

Uvertira za goste pre susreta bio je transparent u vidu prerađenog citata iz Danteovog “Pakla”: “Vi koji idete na Grbavicu, ostavite svaku nadu”. Na kraju su nade gostiju raspršili Semir Štilić i Mustafa Mujezinović, isti tandem koji je u prethodnom kolu pogađao protiv Radnika iz Bijeljine.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme nije donelo golove, ali pet minuta po startu drugog dela Štilić je pogodio sa bele tačke za prednost domaćina. Vezisti Željezničara je to bio drugi prvenstveni gol, a oba je postigao iz penala. Odgovor Borca bio je ekspresan pošto je rezultatski egal šest minuta kasnije vratio Danilović. Isti igrač je vrlo brzo mogao svom timu da donese i preokret – Fejzić nije najbolje intervenisao na njegov udarac, Stevanović je raščistio opasnost i ostalo je 1:1. Ali nije se dugo čekalo na novi gol. Mujezinović je u 61. minutu iskoristio majstorsku asistenciju Alispahića potvrdivši sjajnu formu na startu Premijer lige BIH. Po jednom je bio strelac u prve tri utakmice.

Plavi su još jednom pokazali odličnu fudbalsku predstavu i nagovestili da bi ove takmičarske godine mogli da odu korak dalje u odnosu na prethodnu kada su bili vicešampioni. Nakon Veleža i Radnika, Željo je na listu za odstrel dodao i banjalučki Borac, koji je zastao nakon uvodna dva trijumfa. Sve navijače kluba sa Grbavice posebno može da raduje igra u defanzivi jer je odbrana sarajevskog tima u prva tri kola samo jednom kapitulirala.

Željezničar u sledećem kolu gostuje Slobodi u Tuzli sa ciljem da nastavi u pobedničkom ritmu, ali Amar Osim neće moći da računa na štopera Ikića koji je dobio treći žuti karton i mora da pauzira jedan meč. Ekipu Borca očekuje novi derbi derbi jer mu za vikend u goste dolazi Zrinjski.

 

 BIH – 3. KOLO

 

Utorak

 

Željezničar – Borac Banja Luka 2:1

Široki Brijeg – Velež Mostar (u toku)

 

Sreda

 

17.00: (1,40) Sarajevo (4,20) Tuzla Siti (7,75)

 

17.30: (1,80) Krupa (3,35) Olimpik Sarajevo (4,40)

 

17.30: (1,95) Sloboda Tuzla (3,30) Mladost Doboj (3,80)


 19.00: (1,70) Zrinjski (3,45) Radnik Bijeljina (5,00)




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara