Slavlje Lukasa Prata sa saigračima (©AFP)
Slavlje Lukasa Prata sa saigračima (©AFP)

Velezov poker golova rezervnom timu Estudijantesa za prolaz u drugu fazu Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.05.22. | 02:25

Nasional sa Aleksom Kastrom od prvog minuta rutinski dobio Bragantino i otišao u narednu rundu Kopa Sudamerikana

Iz Grupe C u narednu rundu Kopa Libertadores idu Estudijantes La Plata i Velez, dok će u rang ispod Nasional. Dva argentinska kluba odlučivala su ko će biti drugi klub među 16 najboljih u susretu poslednjeg kola grupne faze, a već nakon prvog poluvremena bilo je očigledno da će i jedni i drugi dalje - 4:0 (2:0).

Velez je iskoristio Estudijantesovu komotnu poziciju uoči pred ovu utakmicu i odluku trenera Rikardo Zjelinski da na teren pošalje kompletnu rezervnu postavu sa nekoliko mladih igrača, što je bio sasvim logičan izbor s obzirom da prvo mesto nije bilo ugroženo. Publika na stadionu u Buenos Ajresu mogla je u većem delu susreta da gleda Viktorije pred golom Estudijantesa. Velez je silovito napadao, mada su Studenti prvi pripretio, ali je golman Ojos bio na pravom mestu. Mladi golman Estudijantesa, Francuz iz Liona Žeronimo Purto našao se na ozbiljnom testu i da nije bilo njegovih intervencija poraz bi bio ubedljiviji. No, nije mogao da zaustavi neke pokušaje Veleza, poput onih Lukasa Hansona koji je svog protivnika naterao da loptu iz mreže vadi već u 21. minutu, da bi isti igrač pred kraj poluvremena iskoristio veliki kiks mladog štopera Bautiste Kocijubinskog i udvostručio prednost.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu Velez se najviše bavio tim kako da vreme što pre iscuri i istovremeno kontroliše dešavanja na terenu. Za miran san domaćeg sastava pobrinuo se Lukas Prato. Nekadašnji centarfor Rivera i Boke stuštio se ka golu Estudijantesa i savršeno otvorio stopalo kako bi matirao Purtoa poslavši loptu u levi ugao.

Estudijantes je utakmicu završio sa igračem manje pošto je Bruno Valdez u 76. minutu zbog drugog žutog kartona morao napolje. Ubrzo je stigla nova kazna posle još jedne greške odbrane gostiju. Ovog puta strelac je bio Abel Osorio za konačnih 4:0.

U Kopa Sudamerikana ide Nasional koji je na kraju ipak igrao sa svojim ponajboljim igračem Aleksom Kastrom. Bragantino je u poslednji meč grupne faze ušao sa samo jednom pobedom i šansom da se ipak domogne naredne faze, ali je ipak zasluženo poslednji. Nasional je rivala pregazio već nakon pola časa. Prvo je jedan od najboljih igrača utakmice Alfonso Treca u 9. minutu naleteo na loptu unutar kaznenog prostora i savladao golmana udarcem u donji desni ugao, da bi Dijego Zabala potom namestio asistenciju Kamilu Kandidu za velikih 2:0 koji su garantovali ostanak na međunarodnoj sceni.

Golman Bragantina Klejton pravio je čuda na golu i večeras, na kraju je umalo “skinuo” penal Franku Fagundezu kojim je podvukao crtu i odveo Nasional u Kopa Sudamerikanu. Lopta je pogodila jednu stativu, pa Klejtonova leđa, zatim drugu stativu i onda jedva prešla liniju. Slavlje je na tribinama uveliko trajalo.

KOPA LIBERTADORES – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

Grupa C

Nasional – Bragantino 3:0 (2:0)

/Treca 9, Kandido 31, Fagundez 84 penal/

Velez – Estudijantes 4:0 (2:0)

/Hanson 21, 43, Prato 73, Osorio 83/



tagovi

EstudijantesVelez SarsfildBragantinoEstudijantes La PlataLukas Prato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara