Džon Durin (©YouTube)
Džon Durin (©YouTube)

Velika nada kolumbijskog fudbala vodi Envigado u plej-of Klausure

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.11.21. | 23:15

Sedamnaestogodišnji Džon Duran igra svoje poslednje utakmice u dresu prvoligaša, kroz mesec i po dana se seli u MLS. U noći između subote i nedelje (2.10 časova po srednjeevropskom vremenu) pokušaće da obezbedi veoma važnu pobedu svom timu na gostovanju Agvilasu

Zapamtite ime Džon Duran. Kolumbijci u ovom 17-godišnjem napadaču vide novog Radamela Falkaa, buduću svetsku zvezdu. Trenutno on nosi dres prvoligaša Envigada, a u noći između subote i nedelje, od 02.10 časova po srednjeevropskom vremenu ga očekuje meč 19. kola kolumbijske Klausure.

Ljubiteljima južnoameričkog fudbala Duran možda ni nije potpuna nepoznanica. On je pre dve sezone postao drugi najmlađi fudbaler u istoriji kolumbijskog najvišeg ranga koji je postigao pogodak. Tada je imao svega 15 godina i 263 dana.

Izabrane vesti

02.10: (2,15) Agvilas (3,10) Envigado (3,40)

Duran je dete Envigada, a dobrim partijama za taj klub privukao je pažnju svetskih medija. Njega je prestižni britanski list Gardijan svrstao među 60 najvećih fudbalskih talenata na planeti rođenih 2003. godine.

Brzo su naravno ozbiljni klubovi poslali svoje skaute u Kolumbiju, a najbrži je bio Čikago Fajer, koji ga je kaparisao godinu dana u napred. Kupio ga je još prošlog januara, iako su Amerikanci bili svesni da 185 centimetara visoki napadač ne može da im stigne pre početka 2022. godine. Duran će punoletan da postane tek 13. decembra.

Džon je specijalan, vrlo poštovan mladi talenat, koji će da bude sjajno pojačanje za naš klub. Ekstremno smo uzbuđeni što je Džon odabrao da sledeći korak u karijeri napravi u Čikagu, uprkos interesovanju brojnih klubova širom sveta“, rekao je sportski direktor Čikaga Džordž Hajnc.

U međuvremenu, tokom 2021. godine Duran je dao sedam golova na 22 meča, a upisao je i tri asistencije. Dva puta je bio strelac u Aperturi, a Envigado je završio 16. na tabeli. Bolji je u Klausuri, gde dva kola pre kraja ligaškog dela Narandžasti imaju realne šanse da se domognu plej-ofa, pošto su deveti, prvi ispod crte sa bodom manje od Jaguaresa, koji ima meč više. Duran je u Klausuri do sada postigao četiri pogotka na 10 utakmica.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Envigado je vezao dva poraza, od Onse Kaldesa i Bukaramange sa po 2:1, a crnu seriju će probati da prekine protiv tima koji nema prevelike ambivije. Agvilas je 16. na tabeli, sa 21 poena i nema ni teoretsku šansu da se domogne plej-ofa.

Uprkos tome, Agvilas je u usponu forme. Nije izgubio na poslednja tri meča, osvojio je pet poena u tom periodu. U prošlom kolu je savladao Deportivo Pasto sa 2:0.

Igrali su Envigado i Agvilas već jedan meč u Klausuri, 18. oktobra. Tada je posle preokreta Envigado trijumfovao sa 4:1, a Duran je bio strelac poslednjeg pogotka, u 92. minutu. Igra GG je došla na poslednjih 10 okršaja ova dva tima.

Kompletno poslednje kolo Klausure na programu je u nedelju, 21. novembra.


tagovi

EnvigadoKolumbija 1Džon Duran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara