Fudbaleri El Nasionala proslavljaju pogodak (Foto: AFP)
Fudbaleri El Nasionala proslavljaju pogodak (Foto: AFP)

Velika nadmorska visina nije sprečila El Nasional da broji do šest (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 06:19

Sastav iz Ekvadora demolirao Nasional Potosi u prvom kolu kvalifikacija za Kopa Libertadores

Fudbalska tvrđava na najvećoj nadmorskoj visini u Južnoj Americi (3.640 metara) veliki je adut Nasional Potosija. Ipak, pod oblacima Anda večeras mu nije bila od koristi. El Nasional je bio nemilosrdan, pa je već do poluvremena sa pet golova napunio mrežu bolivijske ekipe i praktično već obezbedio plasman u naredno kolo Kopa Libertadoresa sa trijumfom od 6:1 (5:1).

Gosti su totalno nadmudrili domaći sastav. Prepustili mu loptu i silovito pretili kada god bi je vratili u svoj posed. Napravili su gotovo nedostižnu zalihu pošto su samo u prvom poluvremenu, sa 41 odsto poseda, uputili 18 šuteva od kojih 11 u okvir. Još je i golman Nasional Potosija dobro i prošao...

Izabrane vesti

U drugom ja pao tempo, ali domaćin to nije uspeo da iskoristi. Imao je 63 odsto vremena loptu u nogama, ali je napadao jalovo. Uputio šest šuteva, od kojih samo jedan u okvir gola, ali ga je čuvar mreže gostiju ukrotio.

El Nasional je poveo već u petom minutu. Parales je centrirao odlično sa desne strane, Ordonez još bolje skočio i efektnim udarcem glavom zatresao mrežu rivala.

Samo osam minuta kasnije, 2:0. Ovoga puta je Mehija centrirao iz kornera sa leve strane, a Čala Rosales nadvisio odbranu domaćina i glavom matirao nemoćnog golmana Mustafu sa svega par metara.

Već u 16. minutu se mreža Nasional Potosija ponovo zatresla. Katastrofalna greška odbrane, predala je loptu Karilju na ivici kaznenog prostora, ovaj je odmah poslao precizan šut ka protivničkom golu i uhvatio Mustafu nespremnog - 3:0.

Ređale su se prilike pred golom domaćeg tima, tek po koja pred golom El Nasionala, da bi u 38. minutu Kariljo napravio dar mar ukaznenom prostoru bolivijskog sastava i potom ostavio lakši deo posla Ordonezu koji je samo postavio nogu i plasirao loptu u nebranjenu mrežu domaćina za 4:0.

Totalnu blamažu na tren je ublažio Prost u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je trzajem glavom centaršut Nunjeza pretvorio u pogodak i smanjio već ogroman zaostatak Nasional Potosija. Samo tri minuta kasnije sve nade domaćina da bi mogao magično da se vrati u meč ugasio je Solis na novu asistenciju Karilja. Odbrana domaće ekipe večeras nije postojala.

U nastavku je bolivijski tim uspeo da isparira rivalu, ali nije imao snage ni da spase obraz. U 89. minutu je Asprilja na asistenciju Palasiosa kompletirao demoliranje Nasional Potosija za konačnih 6:1.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES – 1. KOLO (PRVI MEČEVI)

Sreda

Sport Uankajo - Nasional Asunsion 2:1 (0:0)

/Eskobar 52, Uača 90+6 - Brizuela 69/

Četvrtak

Nasional Potosi - El Nasional 1:6 (1:5)

/Prost 45+1 - Ordonez 5, 38, Čala Rosales 13, Kariljo 16, Solis 45+4, Asprilja 89/

Petak

01.00: (1,72) Boston River (3,40) Zamora (4,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Nasional PotosiEl NasionalKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara