Strahinja Pavlović u dresu Monaka (©AFP)
Strahinja Pavlović u dresu Monaka (©AFP)

Velika pobeda Pavlovićevog Serkl Briža, Gent mašio penale i izgubio posle preokreta u Liježu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 20:26

Monakova filijala na dobrom putu da opstane u eliti, Standard okrenuo Bizone

Serkl Briž je došao do 10. pobede u sezoni, mnogi bi na prvu rekli da je to dovoljno za opstanak u najvišem rangu belgijskog fudbala. Ipak, pretrpeo je čak 20 poraza, ali će zahvaljujući trijumfu nad Beršotom (2:1) noćiti iznad opasne zone, sa dva boda više od Muskrona (20.45 protiv Šarlore).

Domaćin je imao dva gola prednosti posle nešto više od pola časa igre, ali je ubrzo ostao sa igračem manje. Ipak, odbrana predvođena reprezentativcem Srbije Strahinjom Pavlovićem je do kraja meča samo jednom kapitulirala, pa su tri boda ostala u Brižu.

Izabrane vesti

Poveli su zeleno-crni u 18. minutu, Dejvid Bejts je posle kornera glavom sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pred gol rivala, na pravom mestu našao se Žulijan Bjankone i sproveo je u mrežu. U 34. minutu gosti skrivaju jedanaesterac, a odgovornost preuzima Ajk Ugbo. Pogađa za 2:0, Serkl Briž je bio na dobrom putu da osvoji tri boda. Ipak, samo četiri minuta kasnije, užasan start Dimitra Velkovskog na sredini terena, kao u akcionom filmu je oborio protivničkog igrača i zbog više nego neopreznog poteza zaradio isključenje.

Izdržali su Pavlović i drugovi do poluvremena, ali su kapitulirali posle samo pet minuta igre u nastavku. Holchauzer je izveo slobodan udarac sa leve strane, najviši u skoku je posle njegov centaršuta bio Jan Van den Berg - 1:2. Gosti su očekivano imali inicijativu do kraja susreta, ali nisu uspeli da pronađu put do protivničke mreže.


Još zanimljivije bilo je u susretu Standarda i Genta na stadionu u Liježu. Domaćin je slavio posle preokreta (2:1), dok gosti nisu uspeli da iskoriste dva jedanaesterca. Standard je pobedom zadržao osmo mesto na tabeli, preskočio je Bizone koji su sa bodom manje deseti i teško će do borbe za mesta u evropskim takmičenjima.

Odličan meč na Moris Dufran stadionu, gosti su i pored dva promašena penala na odmor otišli sa golom viška. U nastavku je domaćin krenuo na sve ili ništa, odigrao značajno bolje nego u prvih 45 minuta i na kraju zasluženo stigao do trijumfa.

Igrao se 35. minut kada su fudbaleri Standarda skrivili penal, Roman Jaremčuk je stavio loptu na kreč, šutirao u donji levi ugao, ali ga je Bodar pročitao i sačuvao mrežu. Samo osam minuta kasnije nova velika šansa za Bizone, ponovo penal, za koji je ovoga puta bio krivac golman Bodar. Iskupio se i odbranio udarac Kastro Montesa sa bele tačke, ali se lopta odbila mladom belgijskom fudbaleru, koji je iskoristio popravni i konačno zatresao mrežu ekipe iz Liježa.

Trebalo je 20 i kusur minuta domaćinu u drugom delu igre da kruniše incijativu. Posle akcije koja nije delovala obećavajuće, odbrana Genta je zaboravila Džeksona Muleku, koji posle centaršuta Iga Sikea efektno šutira sa ivice peterca i poravnava rezultat. Osokoljen izjednačenjem, Standard za samo 11 minuta stiže i do prednosti, ponovo je zakazala protivnička odbrana. Zaboravili su članovi zadnje linije Genta na mladog Mišel Anžea Balikvišu, koji je izbegao ofsajd zamku i u situaciji jedan na jedan lako savladao Bolata za potpuni preokret i pobedu svoje ekipe.


BELGIJA - 32. KOLO

Subota

Ostende - Vasland Beveren 0:2 (0:2)

/Jakel 76 c.k, Gej 89 c.k. - Sinan 23, Frej 41/

Sankt Truden - Mehelen 2:1 (2:0)

/Suzuki 11, Embojo 42p - De Kamargo 90/

Kortrajk - Klub Briž 1:2 (1:1)

/Gano 18 - Sobol 21, Vanaken 77p/

Nedelja

Serkl Briž - Beršot 2:1 (2:0)

/Bjankone 18, Ugbo 34, Velkovski 38 c.k. - Van de Berg 50/

Standard - Gent 2:1 (0:1)

/Muleka 66, Balkviša 77 - Kastro Montes 43/

20.45: (1,88) Šarlroa (3,40) Muskron (4,40)

Ponedeljak

13.30: (3,60) Leven (3,45) Genk (2,05)

16.00: (2,50) Zulte Varegem (3,35) Epen (2,80)

18.15: (2,85) Antverpen (3,20) Anderleht (2,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Strahinja PavlovićBeršotBelgija 1Serkl BrižStandard LiježGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara