Rikardo Saponara (©Spezia Calcio/Twitter)
Rikardo Saponara (©Spezia Calcio/Twitter)

Velika rekonstrukcija u Firenci: Saponara u Speciji, Lazović na nišanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 12:40

Na izlaznim vratima Kuame, Dankan, Pulgar, Kutrone...

Roko Komiso je najavljivao ambiciozne planove, kad je stigao Frank Riberi navijači su bili oduševljeni, ali euforija je brzo splasnula, a projekat povratka Fjorentine u vrhu italijanskog fudbala zapao je u ćorsokak. I sve se više čini da se upravo sprema nova rekonstrukcija ekipe. Nogu je povukao Rikardo Saponara, koji je otišao na šestomesečnu pozajmicu sa Specijom, koja je zadržala i opciju da ga na leto otkupi za 2.000.000 evra.

Nije taj odlazak sam po sebi toliko problematičan za Violu, Saponara je ove sezone odigrao samo 50 minuta u Seriji A. Veći je problem to što bi mogao da bude samo prvi u nizu.

Izabrane vesti

Odavno se zna da Nikola Milenković neće da produži ugovor sa klubom iz Firence i mada je malo verovatno da će otići već u januaru teško je poverovati i da će ostati posle leta.

Dalje, Torino je već krenuo po Kristijana Kuamea i Dankana, a ovog prvog je javno u tabor Granata pozvao i Andrea Beloti. Tutosport je danas izvestio da je Torino već poslao prvu ponudu, pozajmicu sa obavezom otkupa za 15.000.000 evra.

Olimpik iz Marselja se namerio na 23-godišnjeg desnog beka Pola Lirolu, dok najviše interesovanja ima za defanzivnog veznog Erika Pulgara. U redu stoje Betis, Sevilja, Atletiko, Vest Hem, Lids, opet Torino... Viola traži oko 15.000.000 evra na ime obeštećenja. Ili je bar tražila letos.

Klub verovatno napušta Patrik Kutrone, vraća se u Vulverhempton pre no što je pozajmica trebalo da se završi, dok dozvolu da ode u slučaju prave ponude ima i Hose Kaljehon.

Toliki odlasci bi automatski povukli i brojne dolaske. Tutosport navodi da se razmišlja o Lečeovom Filipu Flaku, jer je njegova izlazna klauzula skromnih 1.500.000 evra, a pominje se čak i ime našeg Darka Lazovića, ali tek od leta, kad se završi sezona. Denis Man iz FSCB-a je takođe bio pod lupom, ali su Rumuni tražili 15.000.000 evra i to Viola nije htela da plati.

Traži se i zadnji vezni ako ode Pulgar, Atletiko ipak nije hteo da Fjorentini da Lukasa Toreiru na pozajmicu, dok je gazda Lacija Klaudio Lotito odbio 5.500.000 evra za Felipea Kaiseda.

Pošto Kutrone odlazi, traži se i alternativa Dušanu Vlahoviću u napadu, prate se Parmin Ingleze i Simone Zaza.


tagovi

Pol LirolaKristijan KuameDarko LazovićRikardo Saponara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara