Žoris Njanjon (©Reuters)
Žoris Njanjon (©Reuters)

Velika Seviljina greška: Pre tri godine ga platili 13.500.000 evra, sad otpustili zbog kilaže i neprofesionalnog ponašanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 10:35

Žoris Njanjon bez kluba

Poznata je Sevilja kao klub koji ume da ulovi talenat, ali i na “Sančes Pishuanu” rade obični ljudi, a ljudi – greše. Istina, pitanje je da li bi tako pogrešili da se ovaj transfer nije zbio baš dok je sportski direktor Monći eksperimentisao u Romi, ali greška je svakako napravljena. Nadaju se u Sevilji da je sada i popravljena, pošto je ugovor sa Žorisom Njanjonom jednostrano raskinut zbog neprofesionalnog ponašanja.

Da budemo precizni: zbog kilaže.

Izabrane vesti

Kako nezvanično objašnjavaju u klubu, Njanjon nikako nije uspevao da dostigne barem minimum fizičke spreme potrebne za profesionalno takmičenje zbog čega su mu uručili otkaz dve godine pre isteka ugovora.

Naravno, Francuz će verovatno pokušati da ovakvu odluku obori na sudu, ali Seviljini pravnici su dugo već češljali papire tražeći osnov za raskid saradnje sa igračem koga su jula 2018. doveli iz Rena za 13.500.000 evra.

Plan je bio da Njanjon bude ono što su danas Dijego Karlos ili Žil Kunde, koji su stigli godinu dana kasnije. Ali s njim dvojicom su pogodili u centar mete. S Njanjonom su debelo omašili.

Za ove tri godine u Andaluziji – sezonu 2019/2020 je doduše proveo na pozajmici u Renu – svega 1.283 minuta na 17 utakmica za Sevilju. Užasan učinak, mada je za raskid morao dobro da se potrudi.

Stigao je s viškom kilograma, a prema navodima lokalnih medija ni posebne dijete ni treninzi pravljeni baš za Njanjona nisu mu pomogli da smrša. Đulen Lopetegi je izgubio strpljenje i poručio upravi da mu ovakav kakav je – nije potreban. Uzalud na društvenim mrežama snimci Žorisa kako vežba u kućnoj teretani.

Ostaće upamćen po onom stravičnom startu nad tadašnjim levim bekom Liverpula Jaserom Larusijem, na prijateljskom meču iz 2019. godine. Već tada je moglo da se nasluti: problematična glava. Na povelikom telu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara