Velika sramota Gladbaha, Dortmund brojao do šest! Najbolja Rojsova partija u poslednjih nekoliko godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 19:26

Dva gola i tri asistencije za kapitena Milionera protiv bivšeg kluba...

Ako blamaže mogu da se "leče", Borusija iz Dortmunda je onu od pre tri dana zalečila. Naskon što ju je Rendžers brutalno izrešetao na Vestfalenu i praktično izbacio iz Evrope, četa Marka Rozea uspela je da se sabere, da pronađe neku novu energiju i do nogu potuče imenjaka iz Menhengladbaha - 6:0. Na taj način Milioneri su maksimalno iskoristili kiks Bajer Leverkuzena i učvrstili se na drugoj poziciji, u isto vreme povratili samopouzdanje i konačno doneli jednu mirnu nedelju svom treneru koji je u poslednje vreme pod baražnom paljbom medija. makar do idućeg vikenda Rozeova pozicija ne bi trebalo da bude upitna.

S druge strane pred Adijem Hiterom su ponovo teški dani. Njegovi Ždrepci niko ne mogu da vežu dva pozitivna rezultata, te klub konstatno koketira sa zonom ispadanja. Za maltene isti sastav koji je prošle sezone igrao Ligu šampiona, zaista mizeran učinak.

Izabrane vesti

Gladbahu je presudio njegov bivši igrač - Marko Rojs. Dugo kapiten Dortmunda nije bio tako nadahnut kao večeras. Iskusni napadač učestvovao je u pet od šest pogodaka domaćina. Postigao je dva i namestio čak tri gola, zaokruživši svoju najbolju partiju u poslednjih nekoliko godina.

Gosti su na ozbiljnom nivoubili tek desetak ili 15 minuta sredinom prvog poluvremena. Istina, Dortmund je u tim momentima već imao velikih 2:0, međutim stvorio je Gladbah dve ozbiljne prilike, ali se Kobel istakao i ispostaviće se - time rešio utakmicu.

Hiterov tim je polako počeo da se gasi sve dok ga treći gol u režiji Marijusa Volfa nije u potpuno ugasio.

Dva meseca Milioneri nisu mogli da sačuvaju mrežu, da bi im evo u razmaku od sedam dana to pošlo za rukom dva puta. Prošle nedelje Kobel je "čist" ostao u Berlinu...

Daleko od toga da su ovim prevaziđeni svi problemi Dortmunda, ali da pomak postoji očito je.

Tako nešto ne može se reći za Gladbah koji definitivno spada u najčudnije ekipe na svetu. Tim koji je u stanju da ponizi Bajern i da mu pet komada, mogao bi u finišu Bundeslige da upadne u takav problem da ozbiljno mora brine za opstanak.

Jasno je odavno, ovo mu dođe samo kao jedna u nizu potvrda - Hiter i Gladbah definitivno nisu kliknuli i teško da će posle svega. Ovo je drugi put u sezoni da Ždrepci primaju šest golova - prethodno ih je zgazio Frajburg na njihovom terenu - a ostale teške poraze nije moguće nabrojati na prste jedne ruke.

Uostalom, u tom smislu dovoljno govori podatak da je Hiterova odbrana druga najgora u celoj ligi sa čak 46 primljenih golova?!

Negativan utisak večerašnjeg susreta je i nova, vrlo moguće teška povreda Đovanija Rejne. Talentovani Amerikanac od avgusta nije bio starter, tek nedavno se vratio treninzima, međutim posle samo dvadesetak minuta u suzama je napustio teren.

BUNDESLIGA - 23. KOLO

Petak

Majnc - Leverkuzen 3:2 (0:1)

/Martin 57, Bojtus 84, Ingvartsen 88 - Šik 35, Alario 74/

Subota

Arminija Bilefeld – Union Berling 1:0 (0:0)

/Okugava 53/

Augsburg – Frajburg 1:2 (1:2)

/Bregorič 16 – Petersen 4, Šloterbek 26/

Štutgart – Bohum 1:1 (0:0)

/Bela-Kočap 56 – Loven 90+3pen

Volfsburg – Hofenhajm 1:2 (1:0)

/Vind 36 – Brun Larsen 74, Kramarić 78/

Keln - Ajntraht 1:0 (0:0)

/Modest 83/

Nedelja

Bajern - Grojter Firt 4:1 (0:1)

/Levandovski 46, 82, Grisbek 61ag, Čupo Moting 90+1 - Hrgota 42/

Dortmund - Menhengladbah 6:0 (2:0)

/Rojs 26, 81, Malen 32, Volf 70, Mukoko 74, Džan 90+1/

19.30: (6,00) Herta (4,10) RB Lajpcig (1,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara