Vladan Milojević (©AFP)
Vladan Milojević (©AFP)

Velika vest sa Kipra: APOEL pripremio Milojeviću novi ugovor pred večiti derbi

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 13:20

Tim iz Nikozije, koji trenira srpski stručnjak od 18 časova igra veoma važan meč sa Omonijom

Osvojio titulu ili ne, srpski strateg Vladan Milojević po svoj prilici će i sledeće sezone sedeti na klupi APOEL-a iz Nikozije. Tako barem tvrde kiparski mediji, koji javljaju da je uprava APOEL-a spremila novi ugovor još pred Večiti derbi sa Omonijom, koji se igra ovog ponedeljka od 18 časova.

Lepa vest, s obzirom na to da dolazi u prilično specifičnom trenutku. APOEL se ozbiljno muči od kako je počeo plej-of, nema nijednu pobedu u poslednjih pet kola (četiri remija i jedan poraz), pa je prepustio lidersku poziciju Arisu iz Limasola.

Izabrane vesti

Ipak, umesto da se priča o nekoj vrsti kazne, da se poveća pritisak na nekadašnjeg stratega Crvene zvezde i Čukaričkog, Kiprani su se odlučili za taktiku podrške. Sa Milojevića, kojem je isticao ugovor na leto, na ovaj način je malo skinut pritisak. Naravno, ako kiparski mediji ne greše.

APOEL je propustio priliku pre nedelju dana da se vrati na prvo mesto, u direktnom susretu sa Arisom u Limasolu je odigrao 0:0. Ima još mnogo da se igra, posle ovog još četiri kola. Tako da, ništa još nije rešeno, jer između lidera Arisa i četvrtoplasiranog Pafosa razlika je samo šest poena.

18.00: (1,55) APOEL (3,80) Omonija (5,80)

Jedini tim u plej-ofu koji ne može da se nada čak ni plasmanu u Ligu konferencije je baš Omonija. Zeleni su ubedljivo poslednji na tabeli sa 45 poena, 18 manje od APOEL-a. Za Nemanju Miletića i njegove saigrače je svakako ostala važna samo još jedna utakmica, finale Kupa Kipra 24. maja protiv AEL-a. Tu bi mogli da izvade evropsku vizu.

Naravno, navijačima Omonije je stalo do toga da Omonija još jednom u direktnom okršaju izbije pehar iz Milojevićevih ruku. Tako je bilo u kupu, slavili su zeleni u četvrtfinalu sa ukupnih 3:2, dok u prvenstvu još čekaju na prvu pobedu u sezoni. APOEL-u su pripala prva dva okršaja u ligaškom delu, sa po 4:0 i 2:0, dok je u 1. kolu plej-ofa na stadionu Omonije bilo 1:1.

KIPAR 1 (PLEJ-OF) – 32. KOLO

Nedelja

Apolon – AEK Larnaka 1:0 (0:0)

/Hambos 49/

Ponedeljak

18.00: (1,55) APOEL (3,80) Omonija (5,80)

18.00: (2,10) Aris (3,30) Pafos (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kipar 1APOELAPOEL NikozijaVladan MilojevićOmonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara