Nenad Lalatović (©Star sport)
Nenad Lalatović (©Star sport)

Velika Vojvodina se nikoga ne plaši, Voždovac "iz keca"

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.08.20. | 10:43

Mačva domaćin Novom Pazaru, a Mladost Radu

Uz dužno poštovanje Crvenoj zvezdi i Partizanu, koji su svoje utakmice odigrali u protekla dva dana, duel Napretka i Vojvodine apsolutno je najzanimljiviji meč 5. kola Superlige Srbije. Domaćin ne može da se pohvali rezultatima na startu sezone, i sudar sa rivalom iz Novog Sada mu je od krucijalnog značaja (17.30).

Voša u Kruševac stiže posle dve pobede u poslednja dva kola, čime je poboljšala atmosferu unutar tima. To potvrđuju i reči šefa stručnog štaba Vojvodine Nenada Lalatovića, koji je jedno vreme bio trener Čarapana.

Izabrane vesti

"Napredak iz Kruševca je sjajan tim i tamo je uvek teško igrati. Ja to najbolje znam kao trener, jer mnogo puta sam u Kruševcu imao vrlo teška gostovanja. Napredak je izgubio prošli meč i daće sve od sebe da se vrati na pobednički kolosek, ali naravno, i mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo naš pobednički niz. Šanse su 50-50, a videli ste da je u prvom kolu Partizan jedva pobedio u Kruševcu. Napredak je imao mnogo šansi i rezultat je mogao da bude drugačiji, što samo govori o njegovom kvalitetu. Ima sjajnog trenera Ivanovića, dobre igrače, ali mi smo velika Vojvodina, a velika Vojvodina se nikoga ne plaši i protiv svakog ide na pobedu", rekao je Lalatović.

Sa druge strane, kormilar Kruševljana Dragan Ivanović ističe da nema vremena za žaljenje i jadikovanje zbog slabih rezultata.

"Prošlo kolo u Inđiji imalo je i dobrih i loših momenata. Nažalost, ostali smo i bez Kočića koji je povređen na toj utakmici, kao i bez bodova. Međutim, nemamo vremena za žaljenje i jadikovanje, jer već nam dolazi izuzetna ekipa Vojvodine, koja je na svakom mestu pojačana. Izuzetan tim. Momke smo ohrabrili ove nedelje, radili sa njima", istakao je Ivanović.

Voždovac je od 19.00 domaćin Zlatiboru, koji je debitant u elitnom rangu takmičenja. Gosti u uvodna četiri kola ničim nisu pokazali da im je tu i mesto: četiri meča, četiri poraza uz gol-razliku 2:15. Kladioničarskim terminom, sva četiri neuspeha "došla su iz dva u dva".

Šef stručnog štaba Zmajeva Jovan Damjanović ističe da je kvalitet na strani njegove ekipe, ali da to treba i da se dokaže.

"Osvojili smo bodove u prethodna dva meča koja smo igrali kao gosti protiv dva neugodna protivnika i očekujemo da nakon lošeg starta dižemo formu. Rekao bih da je protiv Zlatibora kvalitet na našoj strani, ali moramo da se bavimo nama samima da bismo to dokazali i kako bismo podigli nivo igre. Nažalost, protiv Rada su se povredili Cvetićanin i Stanković, na koje neću moći da računam, dok su ostali momci u konkurenciji za tim", poručio je Damjanović.

Interesantan okršaj očekuje se u sudaru Mačve i Novog Pazara (19.00). Trener crveno-crnih iz Šapca Dragan Aničić ističe da, bez obzira što je protivnik novajlija u ligi, treba imati u vidu da su u sastavu Pazaraca u ovoj sezoni igrači sa višegodišnjim superligaškim iskustvom.

"Ništa novo neću reći, očekuje nas teška utakmica jer u ovoj ligi svi susreti su manje-više teški i neizvesni. Novi Pazar jeste novajlija u ligi, ali većina igrača su već igrali superligaške mečeve duži niz godina. Na početku prvenstva su mnogi Pazarce posmatrali kroz prizmu rezultata iz Prve lige Srbije, od prošle godine, gde su oni bili u sredini tabele, ali to nema nikakve veze jer su oni promenili skoro celu ekipu. U prethodne četiri utakmice vidi se da igraju ofanzivan fudbal, daju i primaju dosta golova", rekao je Aničić.

Šef stručnog štaba Pazaraca Kenan Kolašinac smatra da je njegove pulene poraz od Javor Matisa u prethodnom kolu više uzdrmao rezultatski, nego igrački.

"Dobro smo igrali protiv Javora, naročito u nastavku utakmice, imali posed, neiskorišćene prilike, i u finišu bili kažnjeni za brojne promašaje. Jurnuli smo kao bez glave ka protivničkom golu, zadesio nas je peh i iz individualne greške primili smo gol. Pored svega, mojim igračima ne mogu ništa da zamerim, jer su prethodne tri utakmice odigrali dobro, bili trkački nastrojeni. Raduje me da imamo nekoliko vrsnih mladih igrača do 21 godine, tako da svaku utakmicu započinju bar četiri ili pet bonus igrača, i to je novi kvalitet Pazara", reči su Kolašinca.

SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

Proleter NS - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Ben 76/

TSC Bačka Topola - Metalac GM 2:3 (0:1)

/Tomanović 67, Lukić 70 - Katanić 16, 60, 75/

Subota

Čukarički - Bačka 1:0 (0:0)

/Kajević 76/

Javor - Radnik 2:1 (2:1)

/Luković 7pen, Maričić 23 - Spasić 30/

Spartak - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Marčić 14, Savković 41/

Partizan - Inđija 5:0 (1:0)

/Natho 20pen, Asano 48, 65, 76, Zdjelar 60/

Nedelja

17.30: (4,40) Napredak (3,50) Vojvodina (1,85)

19.00: (1,32) Voždovac (5,30) Zlatibor Čajetina (9,50)

19.00: (2,10) Mačva (3,45) Novi Pazar (3,50)

19.00: (1,35) Mladost (4,90) Rad (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaFK VojvodinaNenad LalatovićNapredak KruševacDragan IvanovićDragan AničićMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara