©Reuters
©Reuters

Hladan tuš za Holanđane: Nema publike dok se ne pronađe vakcina

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.05.20. | 17:57

Ministar šokirao navijače u zemlji lala

Stadioni će poželeti navijača, ali navijača nigde biti neće! Tako deluje situacija danas u Holandiji posle saopštenja koje je objavio ministar zdravlja i sporta Ig de Jong.

Ministar je poslao pismo poslanicima u parlamentu, u kojem je dao svoju preporuku da nema nikakvih masovnih okupljanja, a to važi i za sportske događaje, dok se ne pronađe vakcina za virus koronu.

Izabrane vesti

Po njegovim mišljenju, vakcina neće biti pronađena barem do 2021. godine, što znači da gledalaca na utakmicama neće biti najmanje još pola godine. A, taj je stav šokirao i čelnike Fudbalskog saveza Holandije.

Mi smo u stalnim kontaktima sa državom po ovom pitanju, jer veliki deo prihoda našim klubovima dolazi od navijača. Zato nas je ovo pismo ostavilo potpuno iznenađenim“, priznali su u FS Holandije.

Ne kriju vodeći ljudi holandskog fudbala da bi pola godine ili više bez gledalaca bila – katastrofa.

Plaši nas i pomisao da može da se desi da igramo bez publike na tako dug period. Fudbalska industrija u našoj zemlji bi doživela strahovit finansijski udarac“, rekli su iz FS Holandije.

Zasad je poslednja odluka koja se tiče holandskog fudbala da nema mečeva do 31. avgusta. Prvenstvo je poništeno, ove godine neće biti prvaka, a neće biti ni ispadanja iz lige.


tagovi

Holandija 1AjaksFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara