Veliki bod za Zvezdinog Bena i drugare protiv Harambi Starsa! Parkirali autobus i gaze ka istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 19:47

Zvezdin napadač predvodio reprezentaciju do bitnog remija u kvalifikacijama

Reprezentacija Komorskih Ostrva postoji tek 17 godina u afričkom fudbalu, a korak po korak ide ka najvećem uspehu u istoriji. Predvođena prvom zvezdom i miljenikom Zvezdinih navijača El Farduom Benom.

Ben i drugari su danas odigrali nerešeno (1:1) u gostima protiv Kenije i osvojili veliki bod za dalje ambicije da se po prvi put plasiraju na Afrički kup nacija. Sa bodom iz Kenije, Komorska Ostrva su zadržala prvo mesto u grupi, a direktnog rivala ostavili na distanci od dva boda posle polovine kvalifikacija.

Izabrane vesti

Komori posle tri kola imaju pet bodova, Kenija tri, Egipat dva a Togo jedan. Do kraja je ostalo još toliko utakmica, a Benova reprezentacija dva od tri meča igra kao domaćin. Prvi već za četiri dana kada dočekuje baš večerašnjeg rivala i pobedom bi mogla da zakorači ka plasmanu na AKN. Čak bi i remi bio dobar rezultat, a jedino im ne odgovara poraz. Posle toga gostuju Egiptu i dočekuju Togo pa je jasno kakva im se šansa ukazala. Ako ne izgube u dva meča kod kuće, praktično će overiti plasman na Afrički kup nacija jer dalje idu po dva tima iz svake kvalifikacione grupe.

Benova reprezentacija je večeras uz mnogo sreće došla do boda u Keniji protiv popularnih Harambi Starsa.

Domaćin je počeo ofanzivnije, ali su gosti poveli posle spektakularnog gola Jusufa Mšangame iz slobodnog udarca sa oko 30 metara. Faul za slobodnjak je skrivio Viktor Vanjama...

Međutim, strelac gola je u finišu poluvremena zaradio crveni karton i gosti su ostali da se brane sa igračem manje. Celo drugo poluvreme je Kenija napadala i zasluženo izjednačila u 66. minutu posle serije promašenih šansi. Precizan je bio Masud Džuma posle loše reakcije protivničke odbrane. Usledio je strahovit pritisak Kenije, gomila prilika, ali je na golu Komora blistao nekadašnji Tuluzov golman Ali Ahamada i spasao je svoj tim poraza.

Od ostalih rezultata u Africi danas treba izdvojiti rutinsku pobedu Senegala nad Gvinejom Bisao (2:0) što je i bilo očekivano s obzirom da za Senegalce igraju Sadio Mane, Kalidu Kulibali, Edar Mendi, Šeik Kujate, Ismaila Sar, Habib Dialo... Senegalci imaju maksimalan učinak posle tri kola i praktično su završili posao.


tagovi

El Fardu Benreprezentacija Komora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara