Veliki dan u istoriji kazahstanskog fudbala: Još pobeda i možda Prvenstvo Evrope

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.10.23. | 20:16

Ekipa sa istoka kontinenta napravila preokret u Finskoj - 2:1

Znala je selekcija Kazahstana da napravi sporadično iznenađenje, upamtili smo ih i mi kada smo aterirali u Astani pod komandom Havijera Klementea, ali nikada reprezentacija sa istoka nije bila tako blizu plasmana na Prvenstvo Evrope kao sad. I to potpuno zasluženo, pošto je dva kola pre kraja stigla do 15 bodova, zaključno sa večerašnjim trijumfom protiv Finske - 2:1.

Imaće zašta da se bore učenici Mogomeda Adieva, pošto u narednom kolu čekaju autsajdera San Marino, dok će u poslednjoj rundi ići na noge Sloveniji. Mogao bi to da bude ključni i istorijski meč za Kazahastan.

Izabrane vesti

Nekadašnjim rivalima Srbije svaka čast i na dosadašnjem učinku. Nije slučajno što su Kazahstanci u ovom ciklusu kvalifikacija već savladali Dansku, i dva puta bili bolji od Severne Irske. Pravi mali podvig napravili su protiv selekcije Finske koja je na svom bunjištu imala sve u svojim rukama.

Čak i vođstvo u režiji Mesijevog saigrača iz Inter Majamija Roberta Tejlora. Bio je to strašan slobodnjak za totalnu erupciju finskih navijača.

Međutim, Kazahstanci su u drugom poluvremenu prevazišli sebe. Malo su imali i pomoć sreće, pošto je Kamara bespotrebno faulirao Maročkina za penal. Siguran je bio Zajnutedinov.

Isti igrač je do kraja pogodio još jednom.


GRUPA H


Finska - Kazahstan 1:2 (1:0)

/Tejlor 28 - Zajnutedinov 77 pen i 89/

20.45: (3,30) Severna Irska (3,10) Slovenija (2,35)

20.45: (90,0) San Marino (20,0) Danska (1,01)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija KazahstanaKazahstan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara